Talna reja - za zahtevnejša pričakovanja po zdravi hrani

05 november 2003

Osnovna dejavnost Pivke je poleg reje in predelave piščančjega, puranjega in kunčjega mesa tudi proizvodnja jajc, kateri posvečamo v Pivki vse več pozornosti S tem smo na trgu že korak pred konkurenti. Leta 2012 bo namreč reja v kletkah prepovedana, mi pa že danes ponujamo jajca, ki so jih znesle kokoši v talni reji, kar smo poudarili tudi na embalaži.

Pri tem načinu reje nesnic, trenutno ga izvajajo na enoti Prireja Cerknica, se kokoši prosto gibljejo po nastilju z lesnimi oblanci, kar močno vpliva na njihovo počutje. Ker kokoši niso v stresu in imajo veliko prostora za gibanje ter ustrezno prehrano, so tudi njihova jajca veliko bolj kakovostna, SAJ VSEBUJEJO UGODNEJŠO SESTAVO MAŠČOB. Prvinski odnosi v jati pa zelo ugodno vplivajo na počutje živali. A vendar ima tak način reje nesnic tudi svoje slabosti. Prva je ta, da je veliko dražji, saj živali zaradi prostega gibanja več pojedo, več pa je tudi dela, saj je treba včasih jajca pobirati tudi med vikendom in zunaj gnezd. Poleg tega pogine precej več kokoši, saj se včasih vse nagnetejo na določenem prostoru. To posledično zmanjšuje tudi število jajc na vseljeno število nesnic.

Zaradi vsega tega so jajca, ki jih znesejo kokoši iz talne reje, razumljivo, dražja, a vendar veliko kakovostnejša. Ker trenutno ne prinašajo želenega dobička, bomo prihodnje leto veliko energije vložili v seznanjanje potrošnikov z njihovo kakovostjo in v povečanje tržnega deleža.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!