Specializiran obrat za predelavo Pivka

05 julij 2018

Pivka pričenja s proizvodnjo mesnih izdelkov v večjih prostorih

V času od primopredaje objekta za predelavo mesa na Panovški ulici 1, v Novi Gorici, ki je bilo konec aprila, Pivka perutninarstvo pospešeno pripravlja objekt za nov zagon. Le ta prične z obratovanjem prve dni julija, kakor je bilo tudi načrtovano. Prvi izdelki z ovalnim žigom obrata 126 bodo na policah trgovin sredi julija.

Priprave na zagon linij ter zaključno čiščenje obrata je na tej lokaciji sprva opravljalo 13 zaposlenih, pet novih sodelavcev pa se je sočasno uvajalo v delo na Kalu. V Novo Gorico je tako 3. julija napotenih 29 dosedanjih zaposlenih, dodatno pa se jim v tem tednu pridruži še 5 novo zaposlenih iz goriškega okraja. Skupno postopno načrtujemo 70 delovnih mest.

Po prevzemu obrata je družba prioritetno pristopila k ureditvi prostorov, pripravi dokumentacije, pridobivanju potrebnih dovoljenj, izvedbi preventivnih pregledov in servisov proizvodnih linij ter zagonu energetskih naprav. »Pregled za odobritev obrata je pred zagonom proizvodnje potekal v četrtek, 28. junija 2018. Dan zatem je na Kalu pri Pivki, potekal tudi zadnji dan proizvodnje barjenih izdelkov. V petek, 29. junija, smo pričeli s selitvijo strojev in dopolnili že obstoječe linije v Novi Gorici,« je postopek selitve predstavil član uprave Aleksander Debevec.
Proizvodnja bo v bistveno večjih prostorih omogočala boljše delovne pogoje za zaposlene. »Zaradi rasti povpraševanja in velike prostorske stiske v obstoječi enoti Meso na Kalu pri Pivki, so bili večji prostori nujno potrebni. Ta specializiran obrat za mesne izdelke ima večje kapacitete hladilnic, linij ter skladiščnih prostorov in manipulativnih poti, ki bodo omogočile boljše in lažje delo. Delo bo za zaposlene tudi bolj varno, saj so posamezne faze še v večji meri avtomatizirane. Omogočeni so tudi prostori za počitek,« je pridobitev predstavil Aleksander Debevec, ki je vodil potek vzpostavitve obrata, dodatnih investicij in selitve.

Slika

Vodja obrata Vesna Pipan, nekdaj tehnologinja v družbi MIP, pozna vse prednosti obrata: »Pivka perutninarstvo se usmerja v izdelke s certifikatom Višje in Izbrane kakovosti ter ima zaradi visokih standardov tudi dodaten nadzor kakovosti, zato temu podrejamo vse naše zahteve ob vzpostavitvi delovanja. V vseh postopkih se bomo osredotočali na varnost, kakovost in produktivnost ter presegali zahteve standardov. Proizvodne linije v Kromberku so sodobne in omogočajo neizmerne možnosti razvoja: dimljenje, sušenje, pečenje in drugo.«

V Pivki smo na 1000 m2 proizvedli 3 tisoč ton piščančjih barjenih izdelkov, med katerimi so: hrenovke, posebne salame in pečene prsi ter prsi v ovitku blagovnih znamk Pivka in Njami. V Novi Gorici trenutno odpiramo 7.000 m2 delovnih površin.

Prihodki od prodaje mesnih izdelkov (hrenovke, salame) so bili v letu 2017 večji za 9 odstotkov glede na preteklo leto in so znašali 6,6 mio eur letnega prometa, kar predstavlja 16,8 % vrednosti celotnih prihodkov družbe Pivka. Od tega se 62,3 % izdelkov Pivka proda na domačem trgu, 37,7 % pa v tujini.

S selitvijo oddelka Predelave v nov specializiran obrat, se sprosti tudi prostor na Kalu, kjer intenzivno raste tudi oddelek začinjenega mesa za peko in žar. Vzporedno je to povezano s povečano potrebo po novih rejnih površinah in rejcih, ki jih Pivka želi vključiti v svoj model celostnega sodelovanja.

Zgodovina:
· Prve izdelke je Pivka proizvedla na Kalu v letu 1994.
· Leto 1996 je požar predelavo uničil skoraj v celoti uničeni.
· Leta 2003 otvoritev prenovljene enote Meso, v kateri je tudi sodoben oddelek predelave.
· Leta 2018 se oddelek predelave zaradi rasti proizvodnje in velike prostorske stiske seli v Novo Gorico.
· V 60. letnico delovanja podjetja, ki bo v letu 2019, vstopamo okrepljeni in pripravljeni na uresničevanje pričakovanj sodobnega kupca.

Nagrajeni izdelki AGRA 2018, ki se bodo odslej proizvajali v Novi Gorici:

ZLATA MEDALJA - Pivka piščančje pečene prsi - Njami piščančje hrenovke s sirom z omega 3 - Pivka piščančja pečena šunka - Njami piščančje pečene prsi brez E (brez konzervansov) - Njami piščančje hrenovke z omega 3 - Pivka piščančje prsi v ovitku - Pivka piščančja posebna vir selena

SREBRNA MEDALJA - Pivka piščančje hrenovke s sirom - Njami piščančje prsi brez E (brez konzervansov) - Pivka piščančja pizza šunka - Planinska klobasa Pivka - Pivka piščančje hrenovke vir selena.

Slika


Naše znamke


Naše znamke




Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!