Slastne jedi po receptu zmagovalca MasterChefa
12 maj 2023
Slastne piščančje prsi po receptu zmagovalca MasterChefa
Piščančji file oz. nežne piščančje prsi so zelo priljubljeno živilo, saj ne vsebujejo veliko maščob. Pripravimo jih lahko na veliko različnih načinov. Zaradi hitre priprave se velikokrat znajdejo na naših krožnikih med tednom, a so odlična izbira tudi za vse piknike.
Izberemo lahko Piščančji file Pivka perutninarstvo (sedaj v novi podobi) in ga okusno pripravimo na žaru. Sveže meso lahko zgolj poljubno začinimo in narežemo na trakce, ki jih na hitro popečemo ter z njimi obogatimo sezonsko solato.
Odličen recept za pripravo slastnih piščančjih prsi ima tudi Anže Kuplenik. S čim napolniti piščančje prsi, da bodo okusne in sočne? Kako jih speči na žaru in kakšno solato lahko pripravite za zraven, si poglejte v spodnjem video receptu. Preizkusite ga na naslednjem žar pikniku tudi vi!
S to jedjo navdušite na naslednjem pikniku
Na pikniku ne smejo manjkati raznorazne piščančje dobrote, kot so pečene perutničke, piščančja nabodala in sočni piščančji fileji. Piščančje meso je namreč odličnega okusa, manj kalorično in lahko prebavljivo ter tudi hitro pripravljeno. Zato je odlična izbira za peko na žaru. Za nepozabne piknite so vam na voljo nova Natur nabodala Pivka perutninarstvo, ki so odlična izbira za vse, ki si želijo lahek, sočen, hitro pripravljen in okusen obrok.
Piščančja nabodala so odlična izbira za peko na žaru, saj je njihova priprava hitra in enostavna, obožujejo pa jih tudi otroci. Pri njihovi pripravi je dobro poznati nekaj trikov, ki bodo poskrbeli, da bo meso ostalo sočno in okusno.
V spodnjem video receptu si poglejte, kako jih pripravi zmagovalec šova MasterChef Slovenija 2019, Anže Kuplenik. Pogledali si bomo, kako jih speči, da bodo lepo rjavo zapečena s sočno sredico. Anže je pripravil tudi recept za omako, ki se izvrstno poda k piščančjim nabodalom. Preizkusite recept, ki bo zagotovo navdušil vaše povabljence..