Sijajni nastopi KD Pivka perutninarstvo

14 november 2003

Čas teče, a niz prvoligaških zmag Pivke perutninarstva se nadaljuje. Postojnska dvorana na Kremenci ponovno postaja nepremagljiva ovira za slovenske prvoligaše. Zastopa nas moštvo ki ne prizna poraza, in se za zmago bori do konca. Zato tudi nekaj najslajših zmag v zadnjih sekundah srečanj. Padajo rekordi, raste zanimanje javnosti in medijev. Vodi nas legenda nekdanje jugoslovanske reprezentance Veljko Petranović, 44-letni veteran s srcem mladeniča. Za njim pa postojnski "mulci" Lenassi, Kobe, Mejak, Jovanovič in ostali. Pod košem kraljuje 19-letni težki center Vjeran Soldo, zaenkrat nerešljiva uganka tekmecev.

Naše tekme so razglašene za lepotice posamičnih krogov, naši igralci se redno uvrščajo v najboljše peterice. Vse to dosegamo kot novinci v ligi! V pokalnem tekmovanju je Pivka premagala Vipavo s skupnim rezultatom 293-95, Veljko Petranović pa je na drugi tekmi dosegel 101 točko. Pivka perutninarstvo se je zapisala v zgodovino slovenske košarke.

A bolj kot sami rezultati navdušuje pristop k igri in nepopustljiv boj do zadnjega sodniškega žvižga. Tako se bori za barve svojega moštva.

Prihajajo novi spopadi in nove zmage, kakor tudi porazi, a ne bojim se več za moštvo ki se ne ustraši nikogar in vedno igra na zmago. Prinesli so nam obilo veselja in medijske pozornosti, prinesli so fanatično borbenost in zmagovalno mentaliteto. Konkurentom pa spoznanje, da se bodo iz Postojne vrnili z eno točko - tisto ki jo dobi poraženec ! To je v prvem krogu spoznal Boris Zrinski in imel je prav.

Mnogi partnerji, kupci in dobavitelji Pivke nam čestitajo in nas občudujejo, ali pa preprosto sprašujejo kdo smo in odkod smo se vzeli. Veseli smo takšnih vprašanj, odgovori pa so polni neprikritega ponosa. Saj zmaguje naše moštvo - Pivka perutninarstvo.

V petek 31.10 so na Kremenco prišli Hopsi. Podružnica slovitega Benettona, ki je letos specializirana za zmage v gosteh. Za to moštvo nastopa nekaj igralcev ki zaslužijo mesečno več kot je proračun našega moštva. Na Kremenci so jih dočakale prepolne tribune in točka. Postojno so zapustili hitro in sklonjenih glav, tako kot jo je v soboto Rogla, potem ko je doživela pravi polom. S to zmago je padel novi rekord. 600 dni brez poraza na domačem igrišču v prvi (a in b) ligi. Rekord ki bo trajal desetletja. O uspehih našega moštva poročajo vsi slovenski mediji. Da, piščanci letijo visoko. Na zadnjih tekmah v Postojni in Sežani sta zablestela domača igralca Jovanovič in Mejak, ter pripeljala Pivko perutninarstvo na sam vrh razpredelnice. Zanesljive zmage v Kopru in Sežani so postojnski košarki ponovno prinesle primat v primorski regiji.

Tako si utiramo pot proti enemu od prvih štirih mest v končnici in spopadom s Union Olimpijo, Krko, Pivovarno Laško … Takšne pa so še včeraj bile naše sanje.

Bili so porazi, a obljubili smo zmage. Zdaj so tu …


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!