Rejci Pivke krepijo znanje
17 marec 2025
Posodabljamo vzrejne površine in pomlajujemo skupine rejcev, s katerimi sodelujemo.Spremljamo usmeritve EU, ki določajo okoljske, družbene in gospodarske standarde ter standarde za dobrobit živali in se jim aktivno prilagajamo.
Letno srečanje rejcev piščancev Pivke: povezovanje, izobraževanje in nagrajevanje odličnost
V petek, 7. marca, je na Turistični kmetiji Hudičevec v Razdrtem pri Hruševju, potekalo tradicionalno srečanje rejcev piščancev Pivke. Dogodek je bil priložnost za krepitev znanja, izmenjavo izkušenj ter nagrajevanje tistih, ki s svojim delom postavljajo nove mejnike v panogi.
S strokovnostjo in predanostjo do vrhunskih dosežkov
Pivka je visoko specializirana za rejo perutnine, ki je organizirana kot kooperacijska reja pri
50-ih zasebnikih (rejcih piščancev). Pivka organizira delo, izvaja nadzor, nudi strokovno
pomoč ter krmo, izvaja individualno izobraževanje rejcev ter organizira sodelovanje s
strokovnimi službami. Rejci izvajajo storitev reje ob upoštevanju vseh predpisanih
standardov.
Srečanje je združilo strokovno izobraževanje in predstavitev najnovejših trendov v perutninski industriji, pri čemer so strokovnjaki iz podjetja Pivka, veterinarji Vet.am.jata ter zunanji specialisti delili aktualna dognanja in smernice za izboljšanje reje. Maja Tomšič, vodja prireje v podjetju Pivka, je poudarila pomen takšnih dogodkov: „Poleg povezovanja in druženja omogočajo rejcem dostop do najnovejših znanj, ki jim pomagajo doseči še boljše rezultate.“
Priznanja najboljšim rejcem
Eden izmed vrhuncev dogodka je bila podelitev priznanj najboljšim rejcem, ki so jih podelili predstavniki Službe Prireje. Posebne nagrade za izjemno kakovost so podelili tudi strokovnjaki iz podjetja Aviagen, vodilnega svetovnega podjetja na področju genetike perutnine. Dejan Bosanac, regionalni tehnični direktor Aviagen Kft, je ob tem izpostavil impresivne dosežke rejcev Pivke: “Njihovi rezultati nenehno rastejo in kmalu bomo morali zvišati standarde kluba 420.”
Zaključni nagovor organizatorke dogodka, Jasne Perc, je poudaril pomen vztrajnosti in predanosti rejcev Pivke, ki z visokimi standardi in trajnostnim razvojem ostajajo v samem vrhu sodobne perutninske reje.
Srečanje se je zaključilo z družabnim delom, kjer so rejci v sproščenem vzdušju delili svoje izkušnje in vzpostavljali nove povezave. Dogodek je še enkrat potrdil, da rejci Pivke uspešno konkurirajo na globalnem trgu ter postavljajo standarde za prihodnost perutninske industrije.
Vzrejeno 100% brez antibiotikov dokaz kakovosti
Vzrejeno 100% brez antibiotikov dokaz kakovosti. V letu 2022 smo pridobili certifikat »Vzrejeno brez antibiotikov«, ki potrjuje, da so naši piščanci potrjeno vzrejeni brez uporabe antibiotikov kadarkoli v času reje. Skrbna reja je rezultat naše zaveze za trajnost, bogatih izkušenj ter dolgoletnega tesnega partnerskega sodelovanja med različnimi strokovnjaki – tehnologi Pivke, Pivkinimi rejci, lokalno kmetijsko zadrugo in veterinarsko službo, ki temelji na skupnem cilju – živalim zagotavljati zdravo okolje ter optimalne pogoje za dobro počutje, rast in razvoj.
Povzetek:
- Pivka nagradila najboljše rejce perutnine.
- Rejci krepijo znanje za trajnostne zaveze.
- Pomembno je tesno partnersko sodelovanje različnih strokovnjakov.