Prva pošiljka v EU po sedmih letih

15 oktober 2003

Pivka perutninarstvo d.d. po požaru Klavnice leta 1996 ni več izpolnjevala pogojev za izvoz na trge EU, zato so bile vse korenite spremembe, ki smo jih izvedli, usmerjene tudi v ponovno pridobitev izvozne številke, ki je pogoj za izvoz na evropske trge in omogoča prodajo tudi na trge bivše Jugoslavije.

Tako smo v začetku letošnjega leta uspešno zaključili največjo investicijo - popolno prenovo enote Meso in hkrati pridobili dodatne zmogljivosti predelave in konzervne linije ter tako pridobili izvozno številko.

V preteklem tednu smo odpremili prvo pošiljko namenjeno v EU. Pivka perutninarstvo je obnovila poslovno sodelovanje s kupcem v Italiji, ki je distribuiral njeno blago že pred leti. To je bil prvi korak oz. obnovitev dolgoročnega sodelovanja z že poznanimi kupci. Hkrati načrtujemo širitev na nove trge. Izvozna številka pa prinaša nove izzive in prav tako tveganja, ki smo jih sprejeli kot nujno pot rasti k odličnosti.

"Z novo investicijo, pravilno zastavljenim trženjem, marketingom in proizvodnjo ter obvladovanjem finančne sfere smo dosegli ogromen napredek. Po sami kvaliteti mesa in izdelkov lahko mirno trdim, da spadamo ne samo v sam slovenski, ampak tudi evropski trg," je v intervjuju za interno glasilo Pivke: Pivški petelinček dejal predsednik uprave Edi Šibenik.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!