Proizvodnja na dveh lokacijah prinaša boljše delovne pogoje za vse zaposlene

05 julij 2018

Pivka je v prvih dneh julija pričela proizvodnjo mesnih izdelkov v specializiranem obratu v Novi Gorici. »Zaradi rasti povpraševanja in velike prostorske stiske v obstoječi enoti Meso na Kalu pri Pivki, so bili večji prostori nujno potrebni. Delo bo zdaj lažje na obeh lokacijah, saj pridobivamo bistveno več proizvodnih prostorov, pa tudi skladiščnih prostorov in manipulativnih poti,« je pridobitev družbe Pivka predstavil Aleksander Debevec, ki je vodil potek vzpostavitve obrata, dodatnih investicij in selitve. S selitvijo oddelka Predelave v nov specializiran obrat, se sprosti prostor na Kalu, kjer intenzivno raste oddelek začinjenega mesa za peko in žar.

V času od primopredaje objekta za predelavo mesa na Panovški ulici 1, v Novi Gorici, ki je bilo konec aprila, je Pivka perutninarstvo pospešeno pripravljala objekt za nov zagon. Le ta je pričel z obratovanjem prve dni julija, kot je bilo načrtovano. V Novo Gorico je bilo tako 3. julija napotenih 29 dosedanjih zaposlenih, dodatno pa se jim pridružujejo tudi novozaposleni iz goriškega okraja. Skupno postopno načrtujejo 70 delovnih mest.

V Pivki so na 1000 m2 proizvedli 3 tisoč ton piščančjih barjenih in poltrajnih izdelkov, med katerimi so: hrenovke, posebne salame in pečene prsi ter prsi v ovitku blagovnih znamk Pivka in Njami. V Novi Gorici trenutno odpirajo 7.000 m2 delovnih površin. »Pregled za odobritev obrata je pred zagonom proizvodnje potekal v četrtek, 28. junija 2018. Dan zatem je na Kalu pri Pivki, potekal tudi zadnji dan proizvodnje barjenih izdelkov. V petek, 29. junija, smo pričeli s selitvijo strojev in dopolnili že obstoječe linije v Novi Gorici. « je postopek selitve predstavil član uprave Aleksander Debevec.

Prihodki od prodaje mesnih izdelkov (hrenovke, salame) so bili v letu 2017 večji za 9 odstotkov glede na preteklo leto in so znašali 6,6 mio eur letnega prometa, kar predstavlja 16,8 % vrednosti celotnih prihodkov družbe Pivka. Od tega se 62,3 % izdelkov Pivka proda na domačem trgu, 37,7 % pa v tujini. Zaradi rasti proizvodnje ima Pivka povečano potrebo tudi po novih rejnih površinah in rejcih, ki jih Pivka pospešeno išče in želi vključiti v svoj model celostnega sodelovanja.

Prve izdelke je Pivka proizvedla na Kalu v letu 1994, leta 1996 je požar predelavo uničil skoraj v celoti uničeni. Otvoritev v celoti prenovljene enote Meso, v kateri je tudi sodoben oddelek predelave je bil nazadnje v letu 2003. V tem se oddelek predelave zaradi rasti proizvodnje in velike prostorske stiske seli v Novo Gorico. V 60. letnico delovanja podjetja, ki bo v letu 2019, vstopamo okrepljeni in pripravljeni na uresničevanje pričakovanj sodobnega kupca.

Slika


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!