Primorska se predstavlja v središču slovenske prestolnice

18 september 2015

Na strokovnem ocenjevanju AGRA 2016 je največ najvišjih priznanj prejela Pivka perutninarstvo. Med njimi so Posebno priznanje za varne mesnine, Posebno priznanje za tržno ponudbo mesa ter 19 medalj, med katerimi je kar pet Šampionov, s čimer Pivka izstopa izmed vseh proizvajalcev živilskih izdelkov ter pijač. Najvišje medalje so potrditev vrhunske kakovosti v mednarodnem merilu.

Na 37. mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov , ki je potekalo 15. junija 2016, je v kategoriji mesni h izdelkov sodelovalo 36 proizvajalcev iz štirih držav s 172 različnimi izdelki. Pivka je prejela skupaj 19 zlatih medalj ter dve posebni priznanji. Seznam vseh nagrajenih izdelkov ter mesa Pivka smo objavili na povezavi: Medalje. Rezultati vseh ocenjevanj so objavljeni v katalogu AGRA:

Primorski krožnik je poln temperamenta. Hrana je preprosta, a zelo raznovrstna in okusna, zato sodi v vrh kulinarike. Primorska kuhinja ima sicer mnoge posebnosti, v Istri, na Vipavskem in Krasu, na Idrijskem, v Posočju, Goriških Brdih, na Tolminskem ter v Brkinih. Vse pa povezujejo velika strast do lahke, a zelo dobre hrane, okusi začimb mediteranskega podnebja in primorska živilska podjetja, ki ohranjajo tradicionalne recepture.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!