Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk na obisku v Pivki d.d.

17 julij 2012

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je v okviru današnjega uradnega obiska Notranjsko-kraške regije in občine Pivka obiskal tudi največjega zaposlovalca na tem območju - družbo Pivka d.d. Mag. Janez Rebec, predsednik uprave Pivke in direktor Delamarisa, in član uprave Pivke Aleksander Debevec sta skupaj s sodelavci ter županom občine Pivka Robertom Smrdeljem, uradnim gostiteljem predsednika, dr. Danilu Türku predstavila trenutne gospodarsko-finančne razmere, ki narekujejo poslovanje družb v tej regiji. Med drugim je bil velik poudarek namenjen nadaljnjemu razvoju, investicijskim načrtom in stabilnosti poslovanja drugega največjega proizvajalca perutninskega mesa v Sloveniji v prihodnjih letih.

Za obisk družbe s 300 članskim kolektivom in ogled tehnološko napredne proizvodnje Pivke d.d. si je predsednik dr. Danilo Türk vzel čas tudi zaradi osebnega zanimanja, kako poteka tradicionalna obdelava mesa in kako nastajajo mesni izdelki, priznani tako v domačem kot tudi v zahtevnem mednarodnem okolju. Pivka namreč velja za vrhunskega in inovativnega ponudnika kakovostnega, zdravega in okusnega mesa ter izdelkov, proizvedenih na povsem naraven in okolju prijazen način. Vse to temelji na kakovostni proizvodnji in prvorazrednih dobaviteljih.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk na obisku v Pivki d.d.

Predsednik uprave Pivke in direktor Delamarisa mag. Janez Rebec je srečanje s predsednikom dr. Danilom Türkom ocenil: "Obiska predsednika države dr. Danila Türka smo se tudi v naši družbi zelo razveselili. V veliko čast nam je, da se je odzval našemu povabilu ter nam namenil nekaj dragocenega časa, in ponosni smo, da smo ga lahko gostili med nami. Menimo namreč, da imamo predsedniku države kaj pokazati. Smo namreč eno redkih slovenskih živilsko-predelovalnih podjetij v zahtevni prehrambeni industriji, ki se tudi v trenutnih zaostrenih gospodarsko-finančnih razmerah lahko pohvali s stabilno finančno vzdržnostjo ter konstantno rastjo. Poleg trdega dela ter močne volje in vztrajnosti pa nas nenazadnje odlikujejo tako doma kot mednarodno priznani, kakovostni in cenovno ugodni izdelki, ki odražajo našo skrb za zdravo in varno prehrano naših kupcev. Vsekakor je današnji predsedniški obisk lepo priznanje zaposlenim v Pivki za dobro in kakovostno opravljeno delo ter velika spodbuda za naprej. Zatorej še enkrat iskrena hvala dr. Danilu Türku, predsedniku Republike Slovenije, za resnično zanimiv in navdihujoč obisk."

Uradni obisk predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka v Notranjsko-kraški regiji je poleg obiska in ogleda pivške proizvodnje obsegal tudi srečanje z občinskimi uradniki in županom občine Pivka Robertom Smrdeljem ter ogled Parka vojaške zgodovine Pivka.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk na obisku v Pivki d.d.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!