Postanite rejec piščancev Pivka
27 november 2023
Pivka perutninarstvo d.d. (Pivka) – specialist za piščančje meso in izdelke, intenzivno širi svoje poslovanje ter išče nove rejce piščancev po vsej Sloveniji. Podpira projekte gradnje in adaptacije rejnih površin.
Dejavnost reje je primerna za mlade kmete, prevzemnike in družinske kmetije, ki Iščejo dodatno ali osnovno dejavnost z rednimi prihodki, imajo večje objekte ali površine za gradnjo.
Proizvodnja piščančjega mesa je stabilna dejavnost
Reja perutnine je ena najbolj stabilnih in donosnih dejavnosti, ki zagotavlja redne prihodke in lahko dopolnjuje delo na kmetiji. Ima kratko obračunsko obdobje (vsaka 2 meseca nov cikel). Je avtomatizirano in fizično nezahtevno delo v glavnini vzreje. Ta dejavnost je lahko izključna – saj zagotavlja dovolj velike prihodke. Lahko je tudi dopolnilna dejavnost na kmetiji, saj samega dela v farmi ni za poln delavnik.
Med posameznimi rejami, ki potekajo 40 dni, imajo rejci tudi nekaj prostih dni, ki ga lahko izkoristijo za druge dejavnosti.
Odlične povezave v celotni verigi
Pivka zagotavlja celovito storitev od lastne izdelave krme iz naravnih žitaric, skrbne vzreje, do najsodobnejše priprave prvovrstnih izdelkov. Pod okriljem Pivke deluje 50 rejcev. Pivka predpisuje tehnologijo reje, ki je osnova za delo vseh rejcev. Rejcem pripelje dan stare piščance in vso krmo za živali. Organizira plan, veterinarsko storitev in prevoz živali. Rejec ima pri vseh dejavnostih ves čas podporo strokovnih sodelavcev tehnologov in veterinarjev. Rejci pripravijo objekte za vselitev, poskrbijo za kvaliteten nastilj in primerne pogoje reje. Skrbijo za dobro počutje živali. Slovensko podjetje Pivka perutninarstvo d.d., ima tradicijo že od leta 1959.
Podjetje razvija različne kulinarične rešitve, ob tem pa se zavzema za celovito obvladovanje sistema kakovosti vse od lastne krme, skrbne reje in proizvodnje do končnega izdelka.
PRIČAKUJEMO
• Izvajanje storitev reje piščancev
• Upoštevanje zakonodaje in visokih standardov kakovosti
• Vsaj 1000 m2 vzrejnih površin ali pripravljenost za gradnjo
• Skrb za ugodno počutje živali
• Odgovornost, motiviranost in zavzetost za skupne cilje
• Urejeno delovno okolje
NUDIMO
• Podporo pri pridobivanju in urejanju dokumentacije in virov financiranja za objekt in opremo
• Delno financiranje projekta
• Sodelovanje pri izbiri opreme
• Svetovanje in podporo pri reji
• Oskrbo s krmo in logistiko vezano na vzrejo
• Redno plačilo
STOPITE V STIK Z NAMI
Z veseljem vam bomo podali dodatne informacije ter podrobneje opisali sodelovanje.
Informacije: tel. 05/70 31 134 (delavniki od 8. do 15. ure) jasna.perc@pivkap.si
Pivka perutninarstvo d.d., Kal 1, 6257 Pivka, www.pivkap.si
ODGOVORI NA POGOSTA VPRAŠANJA: Klikni tu.
Mladi kmetje, prevzemniki, družinske kmetije:
- Iščete dodaten reden dohodek, dodatno dejavnost?
- Živite na vasi in si želite ustvariti delovno mesto na domu?
- Imate večje objekte, ki jih je mogoče prestrukturirati v hleve za piščance?
- Si želite zagotovljen odvzem, kratek cikel reje?
Preverite kaj o tem pravijo rejci Pivke. Klikni TU.
Pivka podpira projekte gradnje in adaptacije rejnih površin
- Izkoristite podporo
- Zaženite dodatno dejavnost
- Zagotovite si reden dohodek, likvidnost, varnost in sinergije
Odlične povezave v celotni verigi
Pod okriljem Pivke deluje 50 rejcev. Pivka predpisuje tehnologijo reje, ki je osnova za delo vseh rejcev. Rejec ima pri vseh dejavnostih ves čas podporo naših strokovnih sodelavcev tehnologov in veterinarjev. Naloga Pivke perutninarstva d.d. je priprava planov za rejca. Rejcem pripeljejo dan stare piščance in vso krmo za živali. Vršijo nadzor, veterinarsko storitev in organizirajo oddajo in prevoz živali na klanje. Rejci pripravijo objekte za vselitev, poskrbijo za kvaliteten nastilj in primerne pogoje reje. Skrbijo za dobro počutje živali. Po končani vzreji skidajo, očistijo in operejo ter razkužijo hlev ter ga pripravijo na ponovno vselitev.
Pivka perutninarstvo s tradicijo od 1959
Pivka zagotavlja celovito storitev od lastne izdelave krme iz naravnih žitaric, skrbne vzreje, do najsodobnejše priprave prvovrstnih izdelkov. V dveh sodobnih specializiranih mesno predelovalnih centrih, na Kalu Pri Pivki in v Kromberku pri Novi Gorici, pripravljajo sveže in že pripravljene dobrote za 18 različnih trgov. Nudi več kot 20 različnih okusov barjenih salam in ducat pestrih okusov hrenovk ter klobas različnih pakiranj, za kar vsak dan predelamo 12 ton piščančjega mesa. Poleg tega Pivka pripravlja dnevno tudi 50 ton svežega ali že začinjenega piščančjega mesa za peko in žar, kar sestavlja pestro paleto stotih različnih izdelkov.
Ste vedeli, da so vsi piščanci blagovne znamke Pivka rejeni 100% brez antibiotikov? Za več informacij klikni tu