Posebno priznanje za varne mesnine, 20 medalj ter 3 šampioni

28 avgust 2017

Gornja Radgona, 28. avgust 2017 – Na današnji novinarski konferenci so direktorji primorskih podjetij najavili dogodek PO PRIMORSKO, ki bo potekal 15. septembra v Ljubljani.

Na mednarodnem ocenjevanju mesa, ponovno izstopamo v kakovosti. Pivka je prejela kar 20 medalj, od tega kar tri šampione in edina že šesto leto zapored Posebno priznanje za varne mesnine. Uradna podelitev je bila na sejmu AGRA v ponedeljek, 28. avgusta 2017. Šampioni so trije: Začinjen piščanec Pripravljen za peko, Njami piščančje hrenovke in Njami piščančje hrenovke s sirom.

" Že vrsto let je začinjen piščanec za peko Pivka s certifikatom Višja kakovost eden ključnih Pivkinih proizvodov v segmentu "Pripravljeno za peko«. Že pri razvoju tega proizvoda je bilo ključno vodilo čimbolj enostavna in hitra priprava okusnega piščanca/obroka. To še sedaj odlikuje ta proizvod, kar so prepoznali tako potrošniki kot tudi strokovna komisija, ki so ta proizvod letos "okronali" z nazivom Šampion kakovosti. Ključna prednost proizvoda je značilen okus po izbranih naravnih začimbah ter funkcionalnost pakiranja. Le-ta omogoča enostavno pripravo, pri čemer ostane pečica čista, hkrati pa omogoča, da proizvod ohrani sočnost in značilno aromo" , je ob podelitvi o šampionu povedala tehnologinja dr. Ana Penko

Tehnolog na področju barjenih izdelkov Peter Gorenc, je na sejmu AGRA izpostavil trikrat nagrajene Njami hrenovke: " Njami piščančje hrenovke in Njami piščančje hrenovke s sirom dosegajo na ocenjevanju vselej najboljše ocene. To zadnje je tudi potrditev naziva "Šampion kakovosti", ki ga je podelila strokovna komisija na ocenjevanju. Proizvoda imata certifikat Višja kakovost na vsebnost Omega 3 iz naravnega vira. Poleg tega sta proizvoda brez vsebnosti glutena, umetnih barvil, ojačevalcev arome, soje. Vsebujeta več beljakovin in manj soli od podobnih konkurenčnih proizvodov. Zato sta zelo primerna za mlajšo populacijo. Njami hrenovke so prve hrenovke na slovenskem trgu, ki imajo naziv odtisnjen na vsaki hrenovke posebej. Tako hrenovke dobivajo še na večji prepoznavnosti."

Ponosni na 20 zlatih medalj si še naprej prizadevamo za najvišjo kakovost. Zlato medaljo za tržno ponudbo prejmejo: Nadevan piščanec Pripravljen za peko, Pleskavice iz piščančjega mesa, Sveži kraljevi pohanček (zrezki file prsi). Zlato medaljo so prejeli tudi izdelki Pivka piščančja posebna, Pivka piščančje pečene prsi in Pivka piščančje prsi v ovitku. Srebrno medaljo za tržno ponudbo prejmejo: Nabodala s sirom, Mini filetini, Nabodala, Čevapčiči iz piščančjega mesa, Sveži kraljevi pohanček (zrezki file beder).

Piščančje pečene prsi, Njami piščančje pečene prsi brez E, Njami piščančje hrenovke brez E in Njami piščančje prsi brez E.
Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!