Pivkine perutničke prinesle zmago

20 maj 2019

»Brez vaših perutničk ne bi dobili zlatega priznanja. Bile so ODLIČNE! Hvala!« so, po prejemu zlatega priznanja Zlata kuhalnica, napisali učenci kmetijskega krožka OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, ki so potrdili slogan Pivke, ki pravi, da se najboljši okusi pričnejo z najboljšo izbiro.

Slogan

V četrtek, 16. maja je v Izoli pod okriljem Turistične zveze Slovenije potekalo regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Odlično so samostojno skuhali jedi: leteče žgance in ljubljanske skutne palačinke ter dosegli ZLATO priznanje. Kmetijski krožek poteka preko projekta sodelovanja LAS Z roko v roki do kakovostne prehrane, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Mentorica Tamara Urbančič se za pomoč pri pripravi na tekmovanje zahvaljuje kuharskemu mojstru Rihardu Baši ter Pivki d.d. za sponzorstvo odličnega piščančjega mesa za številne vaje in tekmovanje!

Slogan

Slogan Poleg treh tekmovalk Zale Cek, Sanele Bezjak in Evelin Stanič, so ekipo sestavljali še štirje učenci spremljevalci. Medtem, ko je ekipa kuhala, so spremljevalci postavili pogrinjek in si ogledali znamenitosti Izole. Ekipa je morala v 60 minutah povsem samostojno skuhati pražen krompir, pohane piščančje perutničke, skutine palačinke s pehtranom ter jedi ustrezno dekorirati. Tekmovanja se je udeležilo 14 osnovnih šol, le 6 jih je dobilo zlato priznanje za kuharski dosežek.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!