Pivka praznuje 50 let!

05 januar 2009

Prelomnice. Kakšno bi bilo življenje brez njih?

Pusto. kadar so pozitivne, se jih namreč veselimo, komaj čakamo, da jih dočakamo. kadar so negativne - je tudi dobro. pomagajo nam rasti, zoreti, odrasti.  sprašujem se samo - ali je treba narediti več za to, da se zgodi kakšna nova prelomna zadeva? bi morala že skoraj malo siliti, da me spet zadane? ali pa je vse skupaj bolje prepustiti toku časa in upati na najboljše? kar čakati, včasih malo pojokati sam sebi, in tiho strmeti v strop, dokler z njega kaj ne pade?«,  je nekdo razmišljal na blogu.

Tudi leta 1959 je podobno razmišljal nekdo, ki je stopil  iz množice povprečja, tvegal, začel novo pot in upal, ker ni mislil le nase. Posadil je drevo, ki tudi po 50-ih letih rodi sadove za nas in naše družine.

Zakaj se prelomnic radi spominjamo?

Ker smo hvaležni. Hvaležni smo vsem, ki so po tej poti stopali pred nami. Ponosni pa smo tudi nase, na svojo moč in pogum, na naše odločne korake. Pivka d.d. je rasla, ker so jo negovale in zanjo skrbijo marljive roke, ki vsak dan znova s trdim delom dodajo novo vrednost podjetju in izdelkom. V  podjetju preživimo vsaj tretjino svojega dneva.  »Zaradi časa, ki si ga žrtvoval, je tvoja vrtnica tako dragocena.« je eden od poznanih citatov  iz knjige Mali princ. To podjetje, na katerega smo ponosni,  smo mi in naši odnosi.

Življenje je največji dar, zato največkrat slavimo rojstne dni. Rodilo se je tudi naše podjetje.

Številka 50, ki se pojavlja na naših dopisih, koledarjih,.. v razgibanem letu 2009, zato ni le kronološki zapis, temveč nova pomembna prelomnica na naši poti. Vztrajno smo premagovali izzive že pol stoletja. In kljub temu ostajamo mladi in zagnani, ko stopamo proti letu 2010, 2012,… 2059.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!