Pivka perutninarstvo v požaru na farmi Neverke utrpela škodo v višini 11.000 evrov

22 oktober 2012

Piščančja farma Neverke je v lasti rejca Leopolda Trebca, ki za Pivko perutninarstvo d.d. opravlja storitev reje piščancev. V Pivki d.d., ki ima v sklopu omenjene farme v lasti piščance in krmo, po ogledu na pogorišču in po prvih znanih podatkih ocenjujejo, da so v požaru utrpeli škodo v višini 11.000,00 evrov, medtem ko je lastnik farme oziroma rejec utrpel škodo v višini cca 120.000 eur. Kot so nam potrdili v Pivki d.d. vzrok požara v tem trenutku še ni znan, na pogorišču pa do nadaljnjega še naprej ostaja požarna straža. Več informacij o samem požaru in njegovem vzroku bo znano po zaključku ustreznih preiskav.

Farma Neverke je opremljena tako kot zahteva predpisana zakonodaja, ter ustrezno zavarovana. Je ena farm od skupno 55-ih rejcev, kjer za Pivko perutninarstvo d.d. opravljajo storitev reje piščancev. Objekti omenjenih farm so v večini v lasti samih rejcev.

Požar

Pri gašenju požara v Neverkah so sodelovali gasilci iz Pivke, Košane, Postojne, Zagorja, Slavine, Studenca in Hruševja. Ne glede na njihovo hitro odzivnost, trud in prizadevnost, farme v celoti žal niso uspeli obvarovati. Ob tej priložnosti se vsem iskreno zahvaljujemo.

Največji požar, ki je zajel objekte Pivke perutninarstvo d.d., se je zgodil v letu 1996. Takrat so bili skoraj v celoti uničeni tako klavnica kot objekti predelave. Kot zadnji požar na objektih rejcev Pivke d.d. pa se je zgodil v začetku leta 2006, ko je zagorelo na farmi Branik.

Požar


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!