Pivka perutninarstvo sponzor Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna

06 oktober 2010

Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna je 4. oktobra 2010 ob 11. uri praznovala 60-letnico delovanja specialne bolnišnice. Pivka perutninarstvo je pristopila kot sponzor in s tem izkazala podporo k razvoju za zdravstvene in humanitarne programe za širše in lokalno okolje. Ogledate si lahko video dogodka: //io.siol.net/videoposnetki/82a7a420bfa5af84de046908a83163bb

Slavnostni govornik je bil poleg direktorja bolnišnice dr. Aleksandra Merla tudi predsednik Vlade RS gospod Borut Pahor. Slovesnosti so se udeležili tudi minister za zdravje Dorjan Marušič in ter ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Kljub temu, da večina porodnic prihaja v postojnsko porodnišnico iz notranjske regije, pa pri njih pomagajo pri porodih tudi mamicam iz drugih slovenskih regij in celo iz tujine. V teh 60 letih so nudili zdravljene okrog 170.000 ženam in opravili okrog 66.000 porodov. V postojnski porodnišnici pričakujejo, da se bo število porodov do konca letošnjega leta dvignilo nad 1700, poleg tega bodo opravili tudi 900 večjih operacij.

Ob dogodku smo se spomnili na šestdesetletno prehojeno pot. Od septembra 1950, ko so bolnišnico iz tedanje splošne prekvalificirali v porodnišnico, so doživljali vzpone in padce. V slovenskem prostoru pa so se obdržali predvsem zaradi svoje inovativnosti in novosti, ki jih ponujajo slovenskim in tujim porodnicam.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!