Pivka perutninarstvo ostaja v vrhunskem športu

02 oktober 2003

Po nekajletnem sodelovanju se je Pivka umaknila iz hrpeljskega rokometnega prvoligaša. Po velikem lanskoletnem uspehu in ekspresni vrnitvi med A ligaše, je sledilo slabše nadaljevanje in izpad iz sicer zelo močnega tekmovanja. Lahko bi bilo tudi drugače, a žoga je okrogla in tako je tudi prav. Preveč je bilo vodstvenih napak, pa tudi objektivnih težav.
Ostaja dejstvo, da smo bili veliki v zmagah, ostali pa smo veliki tudi v porazih. Dosegli smo cilje, ki smo si jih zastavili. Dodobra smo razburkali športno javnost in ustavili propadanje enega biserov slovenskega rokometa. Klub ni razpadel in danes s podporo rokometnih navdušencev piše novo poglavje svoje bogate zgodovine. Za naslednje tekmovanje 1b lige je že pripravljena najmočnejša zasedba v zgodovini tega tekmovanja. Pod novim imenom in z vrhunsko igralsko zasedbo se bo sprehodil skozi ligo in v naslednjem letu zavihtel pod vrh slovenskega rokometa. Brez nas to ne bi bilo mogoče. Ponosni na to, bomo še naprej spremljali njegovo pot in s tribun pozdravili vsako zmago in vrnitev na nekdanje pozicije.

Pivka pa nadaljuje po svoji poti, kot prvoligaš. Tako ostajamo zvesti izjavam ki smo jih dali v že nezavidljivih trenutkih pretekle sezone, katerih mnogi niso razumeli. Pivka je bila, je in bo ostala prvoligaš.

Nismo bili ravnodušni nad ponovnim velikim uspehom postojnske košarke in suvereno uvrstitvijo v najvišji rang tekmovanja. Večina je uspeh sprejela z odobravanjem, ko pa se je treba bolj konkretno vključiti, se v teh krajih ustavi... Zato smo se odločili, da podpremo edini vrhunski moštveni šport v naši bližini, da skozi košarko promoviramo našo družbo in hkrati opravimo izjemno koristno družbeno delo. Selimo se bližje domu, bližje kraju, kjer živimo in delamo. Pomagali bomo klubu, ki je v naši bližini, in ki ponuja velike športne možnosti številnim otrokom predvsem iz pivške in postojnske občine.

Postojna je v osemdesetih in devetdesetih letih že krojila vrh jugoslovanske in slovenske košarke. Še so globoko v spominu trenutki, ko je pred 1500 - glavo množico v Postojni kar nekajkrat klonila mogočna Smelt Olimpija. Moštvo, ki je vglavnem vedno bilo sestavljeno iz domačih fantov, tudi v največji finančni krizi ni nikoli izpadlo, moralo se je namreč umakniti zaradi bankrota. Tudi sedanje moštvo, ki bo v najmočnejši konkurenci nastopilo pod imenom Pivka Perutninarstvo, bo prihodnost gradilo na novih generacijah izvrstnih domačih igralcev.

Ne delamo si utvar - rezultatov iz zlate polpreteklosti ne bomo nikoli več ponovili (velikost proračuna), a tudi ne gradimo gradov v oblakih. Stabilen prvoligaš - to je naš edini cilj. Domači kader, igra, ki bo navduševala, in vnovič napolnila dvorano na Kremenci. Kaj več pa naj ostanejo sanje številnih nadebudnežev, ki imajo danes spet priložnost in upanje.

Še enkrat vabim vse prijatelje športa in Pivke, da se nam pridružijo na tekmah 1A SKL v dvorani na Kremenci v Postojni. Za naš klub bodo nastopili postojnski "mulci" Lenassi, Mejak, Jovanovič, Kljajič, Kobe, Podboj, Veljko Petranović, košarkarska legenda, ter odlični hrvaški center Vjeran Soldo... Ponovno bo v Postojni nastopil Boštjan Šuštaršič, prvi ostrostrelec slovenske lige. Moštvo, ki že zbuja respekt vseh konkurentov. Že na uvodnem mednarodnem turnirju se je s tekmami z grškim Olympiakosom in Budućnostjo iz Podgorice naše moštvo odlično odrezalo in se do zadnjih minut popolnoma enakopravno nosilo s močnimi evroligaši.

 


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!