Pivka perutninarstvo d.d. iz Slovenije okrepila izvozne aktivnosti na srbskem trgu

10 november 2010

Pivka-S d.o.o., hčerinsko podjetje Pivke d.d. iz Slovenije, je danes slovesno odprlo nov skladiščno poslovni center v Novih Banovcih, v bližini Beograda. Gradnja novega centra, ki obsega 460 kvadratnih metrov, od tega 350 kvadratnih metrov skladišča in 110 kvadratnih metrov pisarniških prostorov, je bila nujno potrebna, saj so bili obstoječi prostori premajhni in neuporabni za trenutni obseg poslovanja Pivke na srbskem trgu. S pomočjo novega centra in boljše logistike, ki jo bo novi center omogočil, si Pivka obeta nadaljnjo širitev obsega poslovanja na srbskem trgu ter razširitev obstoječe ponudbe. Pivka bo namreč srbskemu kupcu ponovno ponudila tudi Delamarisove izdelke, ki so bili doslej v Srbiji zastopani le v manjši meri. Hkrati si v prihodnjih letih obeta tudi znižane uvozne omejitve za sveže meso. Vrednost investicije, ki se je gradila od junija do septembra 2010, znaša okrog 400.000,00 evrov.

Novi prostori Pivke-S, ki so zrasli na lastnem zemljišču ob prometnici Beograd–Novi Sad, obsegajo pisarniške prostore in sodobno zmogljivo skladišče hlajenega blaga. Investicija v višini 400.000,00 evrov, ki jo je v celoti financiralo matično podjetje Pivka d.d. iz Slovenije, je na srbskemu tržišču že omogočila širitev asortimana izdelkov blagovne znamke Pivka in Delamaris. "Pričakujemo, da bomo z novimi prostori okrepili Pivkino prisotnost v Srbiji ter še dodatno povečali našo prodajo. Z večjimi logističnimi zmogljivostmi bomo namreč lahko bolje in bolj kakovostno oskrbovali trgovce in prek njih srbske potrošnike," je na otvoritvi povedal Milutin Nikić, direktor podjetja Pivka-S d.o.o.

"Pozitivne učinke investicije lahko zaznamo že danes, saj je prodajni program podjetja bistveno širši in med drugim vključuje tudi Delamarisove izdelke. Kljub temu bomo sadove našega dela v polni meri zaznali šele čez nekaj let, ko bomo ob napovedanem znižanju uvoznih omejitev za sveže meso dodatno razširili našo ponudbo in tako polno izkoristili kapacitete novega skladiščno logističnega centra," je povedal Janez Rebec, predsednik uprave Pivke perutninarstva d.d. in direktor Delamarisa d.o.o.

Pivka-S d.o.o.

Pivka-S d.o.o., v 98,5 % lasti Pivke d.d. iz Slovenije, deluje od leta 2005 in ima trenutno 9 zaposlenih, osnovna dejavnost družbe pa je distribucija in prodaja Pivkinih proizvodov V Srbiji. V letu 2009 je ustvarila 997.333 evrov prihodkov od prodaje. Pred širitvijo logističnih kapacitet je pokrivala področje osrednje Srbije in Vojvodine, odslej pa bo aktivneje vstopala tudi na področje južne Srbije. V zadnjih letih glavnino prometa podjetje ustvari z največjimi trgovci na srbskem trgu, kjer si v prihodnje obeta nadaljnjo rast. Z novim skladiščno logističnim centrom se Pivki-S odpirajo nove priložnosti za udejanjanje potenciala, ki ga predstavlja tudi nezanemarljiv delež manjših trgovcev.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!