PIVKA d.d. spodbuja razvoj kakovosti mesa in izdelkov

20 avgust 2007

Na Mednarodnem ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov v Gornji Radgoni je Pivka perutninarstvo d.d. v kategoriji C (Varni izdelki) prejela največ točk izmed vseh podjetij zato ji bo na podelitvi 27.8.2007 podeljeno POSEBNO PRIZNANJE ZA VARNE MESNINE.
Znanje pol stoletne tradicije smo združili z razvojem in raziskavami. Ponudbo že priznanih  izdelkov smo v lanskem letu dopolnili z programom NJAMI. Septembra pa bomo na trgu predstavili že dve novi  Njami  dobroti z omega 3 maščobnimi kislinami:  Njami posebno salamo s sirom in Njami hrenovke brez ovoja s sirom.

Na področju zdrave prehrane je v zadnjih letih veliko raziskav osredotočenih na pomen zaužitih maščob.  Večkrat nenasičene maščobne kisline so esencialne in so nujno potrebne za naše zdravje. Primerna preskrba organizma z omega-3 in omega 6 maščobnimi kislinami varuje telo pred nastankom bolezni srca in ožilja, nekaterih vrst rakavih obolenj, revmatoidnim artritisom in nekaterimi drugimi avtoimunimi boleznimi. Omega 3 maščobne kisline so pomembne za pravilno delovanje živčevja, izrednega pomena so za nosečnice in doječe matere in za razvoj otrokovega živčnega sistema.

Da bi izboljšali preskrbo prebivalstva z omega-3 maščobnimi kislinami strokovnjaki priporočajo več morskih rib v vsakodnevni prehrani, po drugi strani pa svarijo pred težkimi kovinami predvsem z živim srebrom v ribjem mesu, kar je posledica globalne onesnaženosti morij.

Poizkusi  krmljenja piščancev z obogateno krmo so bili v lanskem letu opravljeni tudi v okviru Emone razvojnega centra za prehrano d.o.o..
Rezultati teh analiz so bili predstavljeni na tiskovni konferenci 10.8.2007 v Ljubljani.  Dokazano je, da imajo meso in izdelki iz teh piščancev povečano vsebnost omega 3 maščobnih kislin, ob tem pa še ugodno razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami.

Zato smo se v letošnjem letu odločili, da izvedemo pilotni poizkus v naši reji. Vselitvenih pogojev, kakor tudi same tehnologije pitanja nismo spreminjali, posebnost je bila skrbna izbira pravilne kombinacije naravnih žitaric. Z rezultati smo bili izredno zadovoljni, zato smo začeli z pripravami na redno proizvodnjo.

Novost na slovenskem trgu - piščančje meso z povečano vsebnostjo omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami  bomo na trgu ponudili že v letošnjem letu.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!