Pivka d.d. širi družino barjenih izdelkov iz Pivškega piščanca z omega 3 sheme Višja kakovost

25 oktober 2012

Višja kakovost

Pivka perutninarstvo d.d. v oktobru v okviru projekta pospeševanja prodaje izdelkov sheme Višja kakovost pričenja s programom informiranja in pospeševanja prodaje izdelkov, ki jih prepoznamo po rdečem znaku Višja kakovost ter zaščitenem imenu Pivški piščanec in izdelki z omega 3. Gre za doslej edine slovenske barjene izdelke iz piščančjega mesa z ugodnim razmerjem nenasičenih maščobnih kislin, doseženim po naravni poti, ki se ponašajo z označbo Višja kakovost. V sklopu promocije teh izdelkov, ki se začne oktobra, bo Pivka d.d. predstavljala povsem nov izdelek brez dodanih kakršnihkoli konzervansov in aditivov - "Piščančje hrenovke z omega 3 brez E".

S projektom pospeševanja prodaje izdelkov Višja kakovost bomo opozorili potrošnike na izdelke Višje kakovosti in na pomen uravnotežene in kakovostne prehrane. Cilj aktivnosti bo namenjen promociji in pospeševanju prodaje barjenih izdelkov iz Pivškega piščanca z omega 3 sheme Višja kakovost. Promocijska kampanja, ki bo trajala vse do novembra 2013, bo vključevala oglaševanje na TV, spletu in v tiskanih medijih ter promocijo na prodajnih mestih. Projekt informiranja je podprt tudi s strani Republike Slovenije in Evropske unije. Z zaščitnim znakom Višja kakovost se sicer v Sloveniji ponašajo le izdelki, ki ustrezajo posameznim kriterijem kakovosti, zahtevnejšim od tistih, ki so predpisani s pravilniki in standardi za istovrstne izdelke. Ob izbiri izdelkov z znakom Višja kakovost, ki je priznana na nacionalni ravni, bodo potrošniki seznanjeni, da je vsebnost omega 3 maščobnih kislin spremljana in kontrolirana, za kar jamči tudi neodvisna organizacija za certificiranje.

Osnovna surovina Pivških barjenih izdelkov z oznako Višja kakovost je meso Pivškega piščanca z omega 3, ki je ves čas vzreje krmljen s posebno naravno mešanico žit, obogateno z lanenimi semeni, ki so bogat naravni vir omega 3 maščobnih kislin. Obogatena krma ne prispeva le k višji vsebnosti omega 3 maščobnih kislin, ki jo Pivški piščanec z omega 3 dosega v primerjavi s piščančjim mesom standardne reje, pač pa ugodno vpliva tudi na razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami. To razmerje je ključna prednost Pivških barjenih izdelkov iz Pivškega piščanca z omega 3. V prehrani razvitega sveta razmerje med omega 6 in omega 3 znaša kar 30 : 1 v prid omega 6 in presega priporočene vrednosti Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). V Pivškem piščancu z omega 3 pa to razmerje znaša približno 4,5 : 1 in je veliko bolj ugodno.

Višja kakovost


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!