Piščančji žar: ideje s katerimi boste zažareli!
20 julij 2020
Sezona žara, ki navdušuje v poletnem času, je odprta. Letošnji hit je piščančje meso, ki bo navdušilo vse gurmane in ljubitelje dišečih dobrot z žara, saj slovi po svoji svežini, sočnosti in kvaliteti. Z malo kreativnosti in kulinarične žilice pa lahko tudi vi zaslovite kot najboljši žar mojster daleč naokoli. Izberite piščančje dobrote Pivka, ki so enostavne za pripravo, lahkotne in kakovostne!
Najboljši okusi se začnejo z najboljšo izbiro
Hit letošnjega poletja so sveži piščančji čevapčiči, odščipanci, pleskavice, nabodala, medaljoni, filetini in še mnoge druge dobrote slovenskega proizvajalca Pivka. Njihove že pripravljene in začinjene piščančje dobrote za žar ne slovijo le po enostavni in hitri pripravi, temveč tudi po kakovosti in omamnem okusu.
Najvišja kakovost od začetka do konca
Pivka perutninarstvo d.d. vso svojo usmerja pozornost v zagotavljanje najvišjih standardov sledljivosti, varnosti in kakovosti mesa. Skrbno nadzira vse, od krmnega zrna in rejnih pogojev do zavidljivih standardov predelave, kar dokazujejo tudi številni certifikati. Slednje pa se odraža v kakovosti in okusu njihovih mesnih dobrot, ki navdušuje še tako zahtevne gurmane.
Kulinarična kreativnost na žaru
- Izbirajte začimbe, ki bodo navdušile: posegajte po dodatkih in začimbah kot so kajenski poper, čili, česen, kurkuma in druge, saj pripomorejo k temu, da piščančje meso razvije še posebno hrustljav in prijetno pikanten okus.
- Posezite po marinadah, ki mesu dajo sočnost okusa: zanimive marinade iz sokov limone ali limete, zanimivih dodatkov kot so ingver, med ali črni poper ter rdeči vinski kis ali gorčica, bodo poskrbele za sočnost in svežino okusa mesa. Odlično je, če lahko meso marinirate čez noč, v kolikor se vam mudi, pa bo dovolj že 30 minut.
- Posezite po dodatkih, ki jih gostje ne bodo pričakovali: na žaru lahko pripravite tudi precej neobičajne dobrote – popecite hrustljava sončnična semena in različne oreščke, ananas ali jabolka, ki se bodo odlično podali k piščančjemu mesu z zelenjavo.
- Popecite tudi zelenjavo: na žaru lahko poleg mesa popečete tudi različne zelenjavne dobrote. Popečene bučke, jajčevci, paprika ali šparglji bodo odlična popestritev mesnih dobrot.
Na kaj še mora biti pozoren žar mojster?
Vsak odličen žar mojster mora poskrbeti, da bo površina žara čim večja. Tako boste namreč lažje razporejali različne vrste mesa in zelenjave na njem. Prav tako je pomembno, da poskrbite za pravo kurivo – priporočamo naravno oglje z dodatkom lesnih sekancev, ki bodo – v kolikor boste izbrali les češnje ali jablane – piščančjemu mesu dodali sladkoben okus. Da bi tudi v času peke poskrbeli za najboljše pogoje pri doseganju najboljših okusov, morate skrbno bdeti nad temperaturo žara. Pri tem si lahko pomagate s priročnim priborom za peko in pokrovom, ki ohranja svežino mesa med peko.
S ščepcem kreativnosti in pravih začimb ter pravimi pripomočki in dobro voljo, boste tudi vi zagotovo postali prava zvezda žara, ki bo poskrbela za vrhunski okus piščančjih dobrot, svojim najdražjim pa pričarala pravi Pivka moment.
Vir: Svet24.si