Tradicionalni Petelinski tek že 34. leto

16 maj 2018

Veliko rednih tekačev pravi, da je tek njihova sprostitev, čas le za njihove misli in reševanje problemov. Tekači zares širijo dobre vibracije in so srečni, da se družijo. Sponzor Petelinskega teka je že več let tudi Pivka.

Petelinjski tek je bil prvič organiziran leta 1985 pod vodstvom domačina in športnega navdušenca Petra Šabca ob pomoči ostalih vaščanov. Prireditev je bila v tistih letih ena redkejših tovrstnih prireditev in se je med ljubitelji teka lepo prijela. Petelinjski tek je postal znan tudi po daljnih krajih Slovenije in tudi onstran meja. Z leti je postal tradicionalen.

Danes prihajajo na tek tekači, ki jim je všeč domačnost, gostoljubje, ki obožujejo tek v pretežno naravnem okolju. Naša prireditev je ohranila svoj krog tekačev, ki se vsako leto radi vrnejo. V množici tekov ostaja Petelinjski tek med najlepšimi in slovi po lepi, pretežno ravninski trasi, dobri organizaciji in izvrstni postrežbi. Poseben poudarek pa je na organizaciji teka za osnovnošolske tekače. Vsako leto gostimo okrog 300 mladih tekačev. Vsak od njih prejme tudi darilno vrečko. Tek spodbuja mladino k vztrajnosti in borbi za zastavljene cilje, kar jim bo v življenju še kako potrebno.

Odrasli se bodo pomerili v teku na 12,4 km in na 4 km, otroci pa bodo tekli na progah od 300m…do 2000m, starosti in pripravljenosti primerno. Pohodniki se bodo lahko udeležili organiziranega pohoda na bližnji vrh. Prireditev organizira Vaško društvo Petelinje. Več informacij dobite tudi na spletni strani www.petelinjskitek.si

Urnik prireditve 26.5.2018:

13:30 Planinski pohod
14:00 Tek predšolskih in šolskih otrok za pokal "PETELINČEK";
16:00 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj v pokalu "PETELINČEK";
17:00 Start tekmovalnega teka.
19:00 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.

Po razglasitvi sledi zabavni program.

Lepo vabljeni.Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!