Otroški bazar

14 september 2006

Ste že slišali za otroški bazar? Ne? Letos se je zgodil prvič. Pivka d.d. pa je na njem sodelovala na neobičajen način. Obiskovalci so naše izdelke lahko pokušali, si jih ogledali, o njih prebirali, otroci pa so se igrali z Njami balončki. Razstavnega prostora nismo imeli. Kako?

Na otvoritvi Otroškega bazarja smo sodelovali na nov način. Bili smo paša za oči in mana za lačne obiskovalce, ki so po otvoritveni prireditvi kramljali in si ogledovali sejem. Pogostitev je bila izključno Pivkina. Več o dogodku naj povedo fotografije.

Prireditev Otroški bazar, ki je v četrtek 14. septembra odprla svoja vrata se je v soboto 17. septembra uspešno zaključila. Predstavilo se je več kot 90 razstavljavcev in drugih sodelujočih, 400 nastopajočih na odprtem odru, organizatorji pa so v treh dneh zabeležili prek 15.000 obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije. Prireditev je otvorila županja Mestne občine Ljubljana Danica Simšič, s svojim prihodom pa je Bazar počastil tudi predsednik republike dr. Janez Drnovšek.

Otroci so tri dni risali, barvali, slikali, izdelovali figure iz plastelina in odpadnega materiala, gradili gradove in kreirali obleke iz papirja. Na razstavnih prostorih so lahko zaigrali tudi na stara glasbila, spoznavali male živali, se zabavali ob računalniških igricah, igranju golfa in nogometa. Seznanili so se tudi s poklicem potapljača, gasilca, policista, forenzika, košarkarja in nogometaša.

Med drugim so se lahko pogovorili tudi z nogometašem Sebastjanom Cimerotičem in košarkarjem Uniona Olimpije Sauliusom Kuzminskasom. Zabavno je bilo na odprtem odru, kjer so se zvrstili številni nastopi. Tam so otroci lahko peli, spoznali novo valuto evro, prisluhnili številnim pravljicam ter si ogledali plesne nastope, gledališke in lutkovne igre. Predšolski otroci so se v plesni delavnici zabavali z animiranimi plesnimi igricami, osnovnošolci pa so spoznavali osnovne korake hip hopa, salse in rock'n'rolla.  Seveda na Bazarju niso manjkali Nodi, Sparky, Lino, Žabica G-rega, Modri medvedek in številne druge maskote, ki so se jih otroci zelo razveselili.

Odzivi razstavljavcev in obiskovalcev so bili zelo pozitivni, kar je organizatorja prepričalo, da drugo leto pripravi Otroški bazar v še večjem obsegu.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!