Pivka in Delamaris z bogato bero odličij na sejmu v Novem Sadu

12 junij 2011

Podjetji Pivka in Delamaris sta med 14. in 21. majem z združenimi močmi nastopili na Mednarodnem kmetijskem sejmu v Novem Sadu. Na sejmu, ki velja za najpomembnejšega na območju Srbije in celotne jugovzhodne Evrope, sta družbi svoje izdelke predstavili na skupnem sejemskem prostoru ter poželi lepo bero priznanj in nagrad.

Najvišja odličja je Pivka osvojila s piščančjo salamo "Pivka posebna", ki jo odlikuje največji delež piščančjega mesa med konkurenčnimi izdelki. Pivkina posebna je požela posebno priznanje - Veliko zlato medaljo in priznanje Šampiona, ki predstavlja najvišji naslov kakovosti v skupini proizvodov, prav tako pa je prejela tudi posebni Pokal novosadskega sejma za visoko kakovost izdelkov iz piščančjega mesa. Pivka se odslej ponaša tudi z dvema novima zlatima medaljama za puranja prsa in Pivka posebno salamo ter petimi srebrnimi medaljami za: puranje in piščančje hrenovke, Posebno salamo Ekstra maxi, in sicer 350g in 800g.

Delamaris je prejel tri zlate medalje in sicer za izdelke: predjed Weekend, File skuše v olju Mediteran in Tunina pašteta. Tudi srebrno medaljo so prejeli trije izdelki: File skuše v rastlinskem olju ter predjedi Izola Brand in Piknik, bronasto medaljo pa si je prislužila Turistična pašteta.

"Predstavitev Pivke in Delamarisa je bila na sejmu v Novem Sadu zelo uspešna. Veseli smo, da so bili med številnimi obiskovalci našega razstavnega prostora med drugim tudi slovenski kmetijski minister Dejan Židan s svojo ekipo, Franc But - ambasador Slovenije v Srbiji, ter predsednik in člana Gospodarske zbornice Slovenije," je povedal Milutin Nikić, direktor srbske družbe Pivka-S. "Srbska javnost je dogajanje na sejmu pozorno spremljala in verjamemo, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali trend dvigovanja prodaje Pivkinih in Delamarisovih na srbskem tržišču. K temu, poleg kakovostnih proizvodov, zagotovo prispeva dejstvo, da smo konec lanskega leta povečali kapacitete," dodaja. Foto nagrad v prilogi.

Skupščina delničarjev

30. maja so se na skupščini Pivke d.d., v prisotnosti 98,62 odstotka kapitala, delničarji seznanili z letnim poročilom za leto 2010, mnenjem revizorja in poročilom nadzornega sveta. Podelili so razrešnico upravi in nadzornemu svetu ter sprejeli sklep, da se od približno 1,08 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za dividende nameni približno 150.000 evrov. Na delnico se tako izplača dividenda v višini 13,807 centov bruto. Preostanek bilančnega dobička v višini približno 933,9 tisoč evrov ostane nerazporejen. Na skupščini je bil podaljšan mandat članoma nadzornega sveta Marku Močanu in Stojanu Hergouthu, namesto Bojana Pečenka je bil na pobudo Pivke, družbe pooblaščenke, predlagan in izvoljen Marjan Golavšek. Delničarji so se seznanili tudi z imenovanjem predstavnikov sveta delavcev Darje Kaluža in Valterja Brezovnika v nadzorni svet. Za poslovno leto 2011 je bila za pooblaščenega revizorja izbrana družba Pro revizija d.o.o.

Postopki za gradnjo nove tovarne na Kalu v teku

Podjetje Projekta inženiring je izdelalo idejni osnutek projekta za gradnjo objekta, ki so ga glede na dejanske potrebe, višino ocenjene investicije ter načrtovana sredstva za investicijo v preteklih tednih v Pivki uspeli tudi dokončno uskladiti. Po usklajenem projektu za gradnjo objekta ocenjujejo, da bo gradnja stala koli pet milijonov evrov. Z usklajenim idejnim osnutkom projekta za gradnjo objekta so tako izpolnjeni projektni pogoji, potrebni za izdelavo gradbene dokumentacije. V Pivki hkrati ocenjujejo, da bodo gradbeno dovoljenje dobili v naslednjih mesecih, z gradnjo pa bodo pričeli spomladi naslednje leto, saj gradnja pozimi ne bo mogoča. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja bodo sprožili tudi postopke za črpanje nepovratnih evropskih in državnih sredstev. Realno je, da se bodo gradbena dela zaključila v poletnih mesecih prihodnjega leta, selitev in otvoritev pa v jeseni 2012. Do izgradnje novega objekta oziroma do končne selitve bodo zaposleni v Delamarisu z delom nadaljevali v obstoječih proizvodnih obratih v Izoli.

Nagrajene inovacije

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) Območna zbornica Postojna je letos devetič izbrala najboljše inovacije v Notranjsko-kraški regiji. Na razpis je 17 predlagateljev prijavilo 20 inovacij. Komisija je s srebrnim odličjem nagradila inovacijo: Višja kakovost za meso in izdelke Pivški piščanec z omega 3, ki ima ugodno razmerje med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami iz naravnega vira. Ugodnejša maščobno kislinska sestava je v primerjavi z drugimi izdelki - dosežena po naravni poti – skozi prehrano živali (lanena semena).


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!