7 nasvetov za peko na žaru

06 april 2018

Postanimo mojstri z veščino odlične peke na žaru. Družba bo navdušena!

Žar

1. Površina žara naj bo čim večja. Lažje bomo kombinirali različne vrste mesa in zelenjave.

2. Kupimo pravo kurivo. Najboljše naravno oglje pričara tudi najboljši okus mesu. Oglju lahko dodate tudi lesne sekance. Najboljši je les češnje ali jablane, ki piščančjemu mesu prida sladkast okus.

3. Imejmo nadzor nad temperaturo ves čas pečenja. Polovico oglja premaknemo na stran, tako da imamo zelo vroče oglje ob strani in ga po potrebi uporabimo.

Pivka Masterchef

4. Izberimo kakovostno meso in zelenjavo. Peka zahteva koncentracijo ter čas. Uspeh bo zagotovljen, če bomo uporabili sveže sestavine visoke kakovosti lokalnega izvora. Za številne, ki prisegajo, da je najboljše meso tik ob kosti so na voljo perutničke, stegna in krače. Lahko ga pripravimo na svežem zraku ali v objemu doma, saj je priprava enostavna tako pečici, ponvi ali ali na žaru. Hrenovke Pivka so odlična popestritev jedi na žaru. Primerne so tako za kuhanje, žar in peko v pečici. Z njimi lahko pripravimo hot dog, jih nabodemo na nabodalce ali ovijemo v testo. Čevapčiči in pleskavice Pivka so pripravljene 100% iz piščančjega mesa BREZ ojačevalcev okusa, BREZ umetnih barvil in BREZ fosfatov. Meso je začinjeno z naravnimi začimbami: Le te nežno zaokrožijo okus pečenemu mesu na žaru ali v ponvi. Pečeno meso zlahka primemo v roke, zato ne potrebujemo pribora.

5. Ne pozabimo na pribor za peko. Potrebujemo vilice, da ločimo čevapčiče, ki smo jih prej popekli. Piščančje čevapčiče ali pleskavice zaradi rahlosti vzamemo z embalaže skupaj s spodnjim papirjem in jih položimo na žar ter nato odstranimo list. Popečemo jih z obeh strani in šele kasneje ločimo čevapčiče. Za peko na žaru potrebujemo vedno tudi klešče (prijemalko) za obračanje mesa. Z njimi lahko rešimo tudi perutničko, če pade v oglje.

6. Uporabljajmo pokrov. Obvezna oprema za peko na žaru, v ponvi in v pečici je pokrov, ki ohranja konstantno temperaturo. Ko se meso popeče, ga zalijemo in za nekaj časa pokrijemo, da se znotraj pokuha. Nato še kratko popečemo.

7. Marinade so še posebej zaželene za žar. Vsi poznamo pravilo: "pustite za nekaj ur, najbolje čez noč". Piščančje meso naj se marinira v pokriti posodi v hladilniku. Nekaj marinade prihranimo za prilivanje k mesu. Na ta način se mesu doda vlažnost, saj piščančje meso nima veliko maščobe .


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!