Na regijskem izboru smo prejeli dve bronasti priznanji za inovacije
22 september 2021
Pivka perutninarstvo je razvila in lansirala dva odlična izdelka: Piščančje polpete in Piščanca izpod peke, ki so ju kupci odlično sprejeli. Inovacija je delo tehnologinje dr. Ane Penko in širše razvojne ekipe družbe.
Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica, Primorska gospodarska zbornica Koper in Regionalna zbornica Postojna so letos prvič pripravile skupno slavnostno podelitev nagrad najboljšim inovatorjem treh regij in tudi na ta način izpostavile pomen inovativne kulture ter povezovanja v gospodarstvu in širše v družbi. Na razpisu je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami.
»Zavedamo se, da so inovacije izrednega pomena za razvoj gospodarstva, saj so nosilke nastajanja sprememb v podjetju in predstavljajo najpomembnejši element podjetništva. Verjamemo, da bodo nagrajeni inovatorji postali bolj prepoznavni in bodo tako še naprej promovirali kulturo inoviranja v svojih regijah. Prepričani smo, da bo izbor pomagal pri nadaljnjem razvoju njihovih idej in trženju inovacij,« je izpostavila direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica mag. Nevenka Volk Rožič.
Inovacije smo prejeli za dva izdelka:
Piščančji polpeti Pivka so iz najbolj sočnih delov piščanca – fileja beder – iz 100 % piščančjega mesa. Polnost okusa zaokrožijo še začimbe, ki jih v polpetih ne moremo pogrešiti. Ker so narejeni iz piščančjega mesa so lahkotni, hitro pripravljeni in popestrijo vsakdanji jedilnik. Lahko jih pripravimo kot samostojno jed ali kot prilogo.
Piščanec izpod peke je rahlo začinjen z izbranimi mediteranskimi začimbami in že pripravljen za peko. Pečemo ga v priloženi aluminijski posodi ter vrečki, zato dodatne posode ne potrebujete. Pečenje v lastnem soku ohrani vse okuse in omogoča, da meso ostane mehko in sočno.
Čestitke inovatorjem in hvala vsem kupcem, ki izbirate odlične lokalne izdelke.