Meso in izdelki Pivke d.d. so preverjeno varni

10 februar 2006

Vsakodnevno nas s TV ekranov in naslovnic časopisov spremljajo zaskrbljujoči prispevki o aviarni influenci. V vsaki zgodbi je nekaj resnice in nekaj pretiravanja, zato bi vam radi predstavili nekaj dejstev s strokovne plati in vam zagotovili, da so meso in izdelki Pivke perutninarstva popolnoma varni.

Virus aviarne influence ali ptičje gripe se nahaja v sluznici in iztrebkih okuženih ptic. Za njegovo preživetje je najbolj ugodno vlažno okolje in temperatura okrog 4°C, zato so z njim največkrat okužene vodne ptice. Pri vseh do sedaj znanih primerih prenosa virusa na človeka je do okužbe prišlo pri tesnih stikih z obolelimi pticami.

Vsa naša perutnina se vzreja v zaprtih prostorih pod strogim veterinarskim nadzorom. Hlevi so urejeni tako, da je kakršen koli dostop divjih ptic ali drugih živali onemogočen. Prav tako v hleve ne sme nihče, razen lastnika ali zaposlenih ob obvezni uporabi razkužilne bariere.
Že oktobra lani, ko se je virus aviarne influence pojavil v naši neposredni bližini, smo v Pivki d.d. imenovali skupino strokovnjakov in izdelali akcijski plan, da bi se še bolje zavarovali pred morebitno okužbo. Zaposleni, ki rokujejo z živo perutnino, in vsi naši rejci so bili seznanjeni in poučeni o preventivnih ukrepih, ki smo si jih predpisali v podjetju in jih dosledno izvajamo. Ti ukrepi so ostali v veljavi ves čas, saj si nikakor ne moremo privoščiti, da bi našo proizvodnjo izpostavili tveganju.

Proces proizvodnje in predelave je v celoti nadzorovan in popolnoma preverjen. Dosledno izvajanje najvišjih mednarodnih nacionalnih standardov kakovosti in varnosti ter sledljivost od njive do mize daje potrošniku garancijo, da je naš izdelek varen izdelek. V lastnih in zunanjih kemijskih in mikrobioloških laboratorijih opravljamo dnevno številne različne analize, ki potrjujejo varnost izdelka v vsakem trenutku – za vsak naš izdelek. Dodatni strog nadzor Veterinarske službe nam daje dodatno zagotovilo, da smo 100% prepričani v popolno neoporečnost.

Vsi izdelki Pivke (barjene klobase, paštete, narezki, hrenovke,..) so termično obdelani nad 72 °C zato je prenos virusa z uživanjem naših izdelkov praktično nemogoč.

Sveže meso, ki ga pripravljate doma termično obdelajte (pečenje, kuhanje, dušenje) na 75 °C vsaj 5 minut, jajca pa 2,5 minut pri 64°C.

Pivka perutninarstvo je v skrbi za potrošnika storila vse, da bi Vas še naprej oskrbovala s kvalitetnim in neoporečnim perutninskim mesom in izdelki in upamo, da boste ostali naši zvesti kupci!


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!