KRIŠTOF FABJAN, 3. mesto - veleslalom - Mladinsko državno FIS tekmovanje

30 januar 2018

Dvajsetletni pivški alpski smučar Krištof Fabjan potrjuje, da sodi med najboljše evropske smučarje. Kot član slovenske C mladinske alpske reprezentance, se vrača na velika tekmovanja za FIS Evropski pokal, z izjemenim uspehom in odličenim tretjim mestom v veleslalomu v norveškem Geilu.

Krištof

Krištof se je po lanskoletni sanaciji poškodbe kolena, odlično fizično pripravil, kar dokazuje današnji rezultat in uvrstitev na prve stopničke že na prvem tekmovanju nove smučarske sezone 2017/18. Že na lanskoletnih zadnjih dveh državnih tekmovanjih je Krištof zabeležil nekatere najboljše čase, kar pa ni štelo za njegove uradne rezultate, saj je bil še v fazi rehabilitacije.

Krištof je bil na današnji tekmi po prvem teku celo vodilni z časom 55.07 v hudi mednarodni konkurenci. Razmere na progi so bile v drugem teku zahtevnejše, a mu je navkljub vsemu uspelo zabeležiti izjemen tretji končni rezultat z petintridesetimi stotinkami zaostanka za vodilnim v končnem seštevku, norvežanom Andreasom Amdahlom. Krištof je zelo zadovoljen z uspešnim povratkom med najboljše evropske smučarje, veseli se novih uspehov in kvalifikacij za uvrstitev na mladinsko svetovno prvenstvo v švicarskem Davosu prihodnje leto. Krištof tekmuje v vseh alpskih smučarskih disciplinah in si sam pripravlja smuči za vsa tekmovanja.

O razmerah na današnjem tekmovanju in pripravah na sezono pa pojasnjuje.

Kakšne so bile razmere na progi v obeh tekih in v kateri konkurenci tekmuješ letos?

V letošnji sezoni prvič tekmujem v hudi konkurenci skupine U-21, starejši mladinci. S samim tekmovanjem sem zadovoljen. Po prvem teku sem vodil. V drugem teku, pa so bile razmere na progi slabše in bilo je veliko težje smučati. S končnim rezultatom pa sem zadovoljen.

Kako se počutiš ob ponovnem povratku na FIS tekmovanja po enoletnem premoru in odlični rehabilitaciji, ter že prvi uvrstitvi med prve tri tekmovalce?

Ta tekma je šele moja tretja po 20 mesečnem premoru, tako da sem vesel, da se počasi vračam v ritem tekmovanj. Super je spet doživet tekmovalne občutke in se boriti s kolegi za stotinke na progi.

Kako in kje so potekale tvoje letošnje poletne priprave z reprezentanco?

Moje poletne priprave so potekale na ledenikih v Avstriji, Italiji in Švici, kjer so bile razmere kar ugodne. Končne priprave pa so potekale v Skandinaviji.

Kaj ti pomeni podpora vseh tvojih domačih sponzorjev ob zagonu nove uspešne smučarske sezone?

Tekmujem s slovenskimi smučmi podjetja Elan, s katerimi dobro sodelujem in mi to pri samem razvoju moje kariere veliko pomeni. Prav tako mi veliko pomeni podpora domačih sponzorjev( PK Pivka, Delamaris, ORO, Občina Pivka, SK Pivka, Radio 94, Energijapura), ker ta podjetja predstavljajo tudi moj domači kraj, podjetja tudi sam poznam in v njih delajo moji sorodniki in prijatelji.

Katera tekmovanja te še čakajo v prihodnje in kam potuješ naprej z Norveške?

Po Norveški so na sporedu Fis tekme v Sloveniji, ter v sosednjih državah. Januarja 2018 pa bo mladinsko svetovno prvenstvo v švicarskem Davosu. Za uvrstitev na prvenstvo, se bom boril na kvalifikacijskih tekmah decembra in januarja.

Kateri so tvoji zadani cilji za letošnjo smučarsko sezono?

Cilja za letošnjo sezono sta, da se prebijem v slovensko B alpsko smučarsko reprezentanco in uvrstim v reprezentanco za mladinsko svetovno prvenstvo v Davosu.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!