Kar 26 prestižnih nagrad izdelkom Pivke d.d.

26 avgust 2005

Izdelkom Pivke d.d. je ocenjevalna komisija 26. mednarodnega strokovnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki poteka pod okriljem Mednarodnega kmetijsko–živilskega sejma Gornja Radgona, podelila kar 26 prestižnih nagrad, od tega 3 zlate, 18 srebrnih ter 5 bronastih. Dobljene nagrade so dokaz tehnološke dovršenosti, neoporečnosti in izbranega okusa Pivkinih izdelkov.

Zlate medalje je Pivka d.d. prejela za pečeno piščančjo šunko ter kolekciji Imeti se rad (artikli z znakom varovalnega živila: piščančji in puranji file, puranji zrezki in stegna kuncev) in Kunec gurman (predpakiran kunec in predpakiran kunčji hrbet). Med izdelki, ki se ponašajo s srebrno medaljo pa so: piščančja in puranja šunka, puranja pečena šunka, piščančja salama Ekstra in Ekstra lahka, piščančja posebna z vrtninami, pizza klobasa, tirolska salama, pivska klobasa s sirom, brkinska klobasa, ragu in kar 3 različne vrste hrenovk (piščančje hrenovke hot dog, piščančje hrenovke s sirom, piščančje cocktail hrenovke). Bronasto odličje pa so prejeli puranji narezek, pivška malica, pašteta, golaž in piščančja posebna salama s sirom. Med srebrne sodijo tudi kolekcije svežega mesa: Klasika bedra, Nesrečni mesar, Puranja izbira, Klasika prsa in krila.

V letošnjem tekmovanju je sodelovalo 35 podjetij iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, ki so skupno prijavila 276 mesnih izdelkov in 70 različnih izdelkov v kategoriji sveže-presno meso.
Prijavljene izdelke ocenjuje strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov domačih in tujih strokovnih institucij in predstavnikov mesne industrije. V letošnji komisiji je bilo osemnajst članov, predsedoval pa ji je Božidar Žlender, profesor Biotehniške fakultete v Ljubljani. Komisija je izdelke ocenjevala skladno s Pravilnikom za pridobivanje priznanj kakovosti na mednarodnem kmetijsko-živilskemu sejmu. Ker so merila ocenjevanja usklajena z evropskimi merili tovrstnih ocenjevanj, pomeni, da vsi sodelujoči izdelki ustrezajo prehrambenim zahtevam evropskega trga.
Vloga in namen tovrstnega tekmovanja je vzpodbujanje proizvajalcev k širši in kakovostnejši ponudbi, višanju nivoja znanja v podjetjih, posodabljanju proizvodnje in večanju konkurenčnosti na globalnem trgu. Nagrade mednarodnega ocenjevanja v okviru Kmetijsko-živilskega sejma Gornja Radgona imajo velik promocijski pomen v Sloveniji, vedno bolj pa se uveljavljajo tudi v sosednjih državah.
Nagrade, ki v Sloveniji, pa tudi širše, predstavljajo najvišje priznanje za kakovost mesa in mesnih izdelkov, so potrdilo dosedanjega dela in spodbuda za nadaljnji razvoj varnih, kakovostnih in okusnih izdelkov.

Pridobljene medalje na sejmu v Gornji Radgoni 2005


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!