Ideje za najboljši piknik s piščancem
16 maj 2023
Jedi lahko postrežemo na leseni deski ali hlodu. To nas odpelje v neskončni svet narave, topline in sodobnosti.
Žar je lahko veliko več, kot le peka klasičnih čevapčičev. Z malce iznajdljivosti, je lahko vsak dogodek naravnost čudovit. Prijetna družba, pogrnjena mini mizica in majhen žar in nekaj inovativnih idej je vse, kar v resnici potrebujemo za piknik malce drugače.
Novodobni urbani žar bo največji hit, če boste poskusili ali slastne piščančje marinirane perutničke, pri katerih si z veseljem obliznete prste. Navdušujejo nas tudi piščančji čevapčiči in pleskavice in file piščančjih beder. Če jim postrežemo na inovativen način, bomo pričarali nepozabno kulinarično doživetje. Jemo namreč tudi z očmi.
Jemo z očmi, zato bodimo inovativni pri dekoraciji
Način dekoracije je pomemben. Izogibajmo se uporabi plastičnih krožnikov. Pladnji iz aluminija se sicer reciklirajo, vendar se radi zvijejo. Zato so najpogosteje na voljo za enkratno uporabo.
Za vas smo tokrat pripravili nekaj inovativnih idej za pogrinjek in postrežbo piščančjega mesa, po nasvetu kuharja Florjana Žnideršiča. Piščančje meso lahko ponudimo v kartonskih ali furnirskih skledicah, tako, da dobi vsak svojo porcijo. Jedi lahko postrežemo na leseni deski ali hlodu. Svetujemo uporabo lesenih desk, ki jih lahko obrišemo in operemo. Odpeljejo pa nas v neskončni svet narave, topline in sodobnosti.
Kako postanete mojstri peke na žaru?
Mojstri žara imajo v rokavu vse ase – omamen vonj, hrustljavo teksturo, sočen okus in še in še. Ko govorimo o žaru, preprosto govorimo o brezskrbnem dnevu, ki se mu ne morete upreti. In če zraven dodamo še izbrane sestavine – je kombinacija zmagovalna!
Z vami delimo v članku tudi 7 idej, da bo piščančje meso zadišalo po pravem pikniku.
Zakaj je piščančje meso za žar PIVKA najboljša izbira?
Naj vam naštejemo vsaj pet razlogov, zakaj izbrati piščančje meso za žar PIVKA:
1. Je lokalnega porekla. Slovensko podjetje Pivka perutninarstvo d.d. Slovence navdušuje že več kot 60 let. Veliko pozornosti namenjajo zagotavljanju najvišjih standardov sledljivosti, varnosti in kakovosti mesa. Skrbno nadzirajo vse od začetka do konca – torej od kakovosti krmnega zrna in zagotovljenih rejnih pogojev do upoštevanja standardov predelave mesa. To dokazujejo s številnimi certifikati.
2. Meso je preprosto za pripravo, ugodno in lahkotno. Prihrani nam čas in energijo. Mojstri žara ničesar ne prepuščajo naključju, zato izbirajo kakovostno in sveže piščančje meso. Skrbno ga popečejo na žaru in mu dodajo priloge, ki še bolj oplemenitijo kulinarično izkušnjo.
3. Piščančje meso Pivka je vir selena. Ta pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema in ščitnice. Če izbirate najboljše, posezite po piščančjih dobrotah za žar Pivka, ki jih prepoznate po rdečem certifikatu Višja kakovost.
4. Ima certifikata: skrbna reja 100% brez antibiotikov in Izbrana kakovost Slovenija, kar zagotavlja sledljivost in dodaten nadzor. Piščanci pa so rejeni s skrbno izbrano krmo.
5. Prepriča tudi z odličnim okusom. To dokazuje, da se najboljši okusi res začnejo z najboljšo izbiro. Poleg pozitivnih vplivov na zdravje, ki jih ima piščančje meso Pivka, ne smemo pozabiti niti na sočnost in omamnost okusa, ki ga ponujajo sveži piščančji izdelki.
Piščančje meso PIVKA je daleč najboljša izbira. Ker je kakovost na prvem mestu!