Gospodarstvenik leta 2003 je po izboru poslušalcev Radia 94 in NTR Edi Šibenik, predsednik uprave Pi

12 januar 2004

"Konec leta je čas, ki zapečati neko obdobje. In ko se od nečesa poslavljamo, radi vidimo, da so računi poravnani in bilanca zaključena," je zapisala glavna in odgovorna urednica Radia 94 in NTR gospa Sabrina Mulec.
Radio 94 in NTR na skupnih frekvencah z radijskim signalom pokrivata celotno območje občin Cerknica, Bloke, Loška dolina, Pivka, Postojna, Ilirska Bistrica, Logatec, Vrhnika, Borovnica, Idrija, Ljubljana, delno pa tudi področje občine Škofja Loka na frekvencah 98.2, 104.1 in 97.2 ter 107.1 in 91.1 MHz.

Tudi to leto so ob pomoči poslušalcev potegnili črto pod dogodke in imenovali ljudi, ki so zaznamovali preteklo leto. Na področju gospodarstva sta enako število glasov prejela direktor družbe Roto Lož d.o.o. gospod Dušan Strle in predsednik Uprave naše družbe gospod Edi Šibenik in prejela laskavi naziv Gospodarstvenik leta 2003.

Po letih težav, ki so se vlekle že od osamosvojitve Slovenije, je Pivka d.d. v zadnjih treh letih pristopila k temeljitemu in vseobsežnemu prestrukturiranju in reinžiniringu poslovnih procesov. Pobudnik napredka in razvoja je bil v največji meri Predsednik uprave Pivke perutninarstva. Ob njegovi vzpodbudi in podpori in pod njegovim vodstvom je Pivka perutninarstvo v letu 2003 dosegla izredni napredek:

  • ponovno pridobila izvozno številko in po sedmih letih obnovila sodelovanje s kupci v EU,
  • pridobili smo certifikat kakovosti ISO 9001 in
  • vzpostavili sistem HACCP za zagotavljanje kakovosti.

Največji uspeh pa predstavlja zaključena investicija v rekonstrukcijo klavnice in predelave, v okviru enoto Meso, ki zaposluje 180 ljudi. Hkrati z osnovo izgradnjo smo proizvodnjo racionalizirali in optimizirali in jo tako prilagoditi standardom EU.

To je največja investicija gospodarstva v samostojni Sloveniji na območju občine Pivka in je izrednega pomena za regijo, saj je družba Pivka perutninarstvo d.d. je eno večjih mesno predelovalnih podjetij na območju Slovenije.

Predsednik Uprave gospod Edi Šibenik je vzpodbujal razvoj in ohranjanje odličnosti z vizijo, da bi evropskemu kupcu ponudili najkakovostnejši izdelek, poiskali tržne niše in hkrati ohranili tržni delež na domačem trgu ter nastopili tudi na vzhodnih in južnih trgih.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!