Dražba Mipovih mesnic 12. januarja 2011 – Pivka kupila dve

17 januar 2011

Pivka d.d. se je dražbe Mipovih mesnic, ki je bila danes, 12. januarja 2011, udeležila za 4 mesnice: Neblo, Ajdovščina, Dornberk in Deskle. Odločitev, da bomo sodelovali za te mesnice smo sprejeli na podlagi ugotovitev temeljite analize poslovanja posameznih mesnic, ki jih imamo trenutno v najemu, ocene uspešnosti njihovega poslovanja v prihodnosti ter od izklicnih cene posameznih mesnic. Uspešni smo bili za mesnici Neblo in Ajdovščina.

Pivka ima trenutno v najemu pet mesnic, in sicer do 17.2.2011: Ajdovščina, Dornberk, Nova Gorica, Deskle in Neblo. S 1. januarjem 2011 smo namreč zaradi nerentabilnega poslovanja zaprli mesnico na Cankarjevi ulici v Novi Gorici. Glede na trenutne gospodarske razmere smo žal zgolj dvema od šestih zaposlenih v omenjeni mesnici lahko podaljšali delovno razmerje, in sicer smo ju premestili v drugo mesnico v Novi Gorici, ki posluje na Delpinovi ulici. Pogodbe zaposlenim v teh menicah so podaljšane do 17.2.2011.

Spomnimo, da smo se v Pivki d.d. za najem MIP-ovih mesnic prvotno odločili v upanju, da bomo ob upoštevanju začetnega tveganja in naše dobronamernosti lahko podpisali dolgoročno najemno pogodbo oziroma najete mesnice v paketu tudi odkupili. Zainteresirani smo bili za paketni nakup vseh osmih mesnic, ki smo jih imeli v najemu, kar bi nam omogočilo tudi ohranitev delovnih mest za 30 zaposlenih v teh mesnicah in dolgoročno strateško poslovanje teh mesnic. MIP-ove mesnice se žal že dalj časa prodajajo posamično, kar je v nasprotju z našim interesom. Namesto, da bi nam bilo omogočeno dolgoročno vlaganje in investicije v omenjene mesnice ter s tem tudi dolgoročna strategija njihovega poslovanja, smo najemne pogodbe lahko podaljševali zgolj za tri mesece. Tako smo se vedno znova srečevali z negotovostjo glede poslovanja kot tudi ohranjanja delovnih mest zaposlenih v mesnicah. Tovrstni način delovanja pa se žal, kljub našemu maksimalnemu trudu in vloženi energiji v projekt, ni izkazal za uspešnega.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!