Dolgoletna podpora mladih športnikov – mladi up Krištof Fabjan

20 januar 2019

Slogan Skupina Pivka Delamaris podpira programe, ki zagovarjajo vrednoto zdravega načina življenja in aktivno prispeva k dvigu življenjskih standardov prebivalcev ter podpira aktivnosti za zdrav način življenja. Projekte, ki jih podpiramo, javno predstavimo na spletni strani in drugih medijih. Naš veliki up je tudi perspektivni smučar Krištof Fabjan, ki ga podpiramo že peto leto.

Krištof Fabjan je uspešno začel novo smučarsko sezono 2018/19 kot član Slovenske B2 alpske smučarske reprezentance. Krištof je v lanski sezoni v hudi mednarodni konkurenci uspešno nastopil na številnih tekmovanjih po vsej Evropi in zabeležil kar nekaj vidnih uspehov. Že na začetku sezone se je uvrstil na tretje mesto na mladinskem državnem tekmovanju na Norveškem. V marcu je nastopil kot predtekmovalec na tekmi za svetovni pokal v Kranjski Gori in se tako prvič soočil s smetano svetovnega smučanja, ter dosegel dober čas. Uspešno je nastopil tudi na Slovenskem državnem mladinskem prvenstvu U-21 in v veleslalomu osvojil odlično drugo mesto.

Skupinska slika

Še posebej se je odrezal konec sezone na italijanskem državnem FIS tekmovanju v Abetoneju, kjer je dvakrat zaporedoma zmagal, enkrat osvojil drugo in enkrat četrto mesto, o čemer so poročali tudi v italijanskih smučarskih revijah. Poletni del priprav je opravil na avstrijskih in švicarskih ledenikih z novim opremljevalcem smuči Salamon. Priprave so se že v decembru izkazale za uspešne, saj je zabeležil odlično 6. mesto na prvi zahtevni slalomski FIS tekmi v avstrijskem Mittersillu in s tem tudi popravil slalomske FIS točke. Kot sam pravi, mu dosežen rezultat pomeni več, kot marsikatere stopničke v pretekli sezoni.
Krištof tekmuje v vseh alpskih disciplinah in trenutno opravlja zadnje intenzivne treninge na avstrijskem štajerskem. V letošnjem letu ima cilj izboljšati lanske FIS točke, ter se potegovati za čimboljše uvrstitve v Evropskem pokalu.

Skupinska slika


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!