Dan odprtih vrat presegel pričakovanja
9 oktober 2024
Dan odprtih vrat presegel pričakovanja
Skupina Pivka – Delamaris je odprla vrata obrata in širši javnosti predstavila standarde in procese proizvodnje piščančjega mesa in konzerviranih izdelkov. Dogodek je bil prvi tovrsten pri nas. Podjetje je obiskalo veliko obiskovalcev, vključno z družinami zaposlenih, sovaščani, občani domače in bližnjih občin, ter učenci Osnovne šole Košana. Dneva odprtih vrat so se udeležili tudi številni zvesti uporabniki piščančjega mesa in rib iz vseh regij Slovenije in zamejstva.
Predstavili so postopke proizvodnje izdelkov iz piščančjega mesa
Potrošniki iščejo zanesljivost in cenijo povezanost s kakovostnimi lokalnimi pridelovalci in predelovalci hrane. Po uvodnem pozdravu in ogledu razstave na dvorišču podjetja so se obiskovalci sprehodili mimo prostorov skupnih služb. Obiskovalci so imeli priložnost videti proces proizvodnje ter oddelek Industrije mesa. Priprava mesnih izdelkov, kot so hrenovke, salame in drugi, namreč od leta 2018 poteka v Kromberku pri Novi Gorici. Sledila je degustacija izdelkov Pivka, Njami in Delamaris. Celoten ogled je trajal 60 minut.
Obiskovalce navdušila čistoča in zmogljivost linij
Celotno izkušnjo so obiskovalci ocenili kot odlično, pri čemer so posebej izpostavili čistočo obratov in zmogljivost proizvodnih linij. V našem anketnem nabiralniku družbe se množijo čestitke: “Prijetno sem presenečena in hvaležna najinim prijateljem, da sta naju povabila na ta dogodek. Vaš glas potuje tudi na drugi konec Slovenije. Ostanite še naprej tako dobri in kvalitetni. Super ste! Naj postane dan odprtih vrat vsakoleten dogodek.”
Družba v tem letu obeležuje več jubilejev
V letošnjem letu družba obeležuje 65 let Pivke perutninarstva, 15 let skupine Pivka – Delamaris, » V tem času je podjetje doseglo številne mejnike. Vse to nas dodatno motivira, da ohranjamo bogato tradicijo, inovativnost in povezanost. Verjamemo, da lahko uspehe gradimo tudi v prihodnje, če odpiramo vrata, rastemo v znanju, ostajamo inovativni, povezani in skrbni, ter tako iščemo nove rešitve za današnje in prihodnje generacije,» so izpostavili v Pivki – Delamarisu.
Med obiskovalci je bil tudi Lado Šabec iz Kala, ki je povedal, da je izredno vesel tega dogodka: “Veste, prvi piščanci, ki so se izvalili v Pivki, takrat se je imenovala družba ‘Perutninski zavod Kras’, so bili v mojih rokah. To je bilo aprila leta 1960. Takrat sem bil še ‘mulc’ valilničar.”
Pohvale obiskovalcev
Obiskovalcem smo vprašali: “Imate za nas dodatno sporočilo, predlog?” Odgovarjajo: “Ostanite še naprej tako dobri in kvalitetni, Hvala za vse, super je bilo. Super ste. Ne. Hvala za čudovit nedeljski izlet. Srečno in uspešno še naprej. Srečno in uspešno naprej. Ostanite tako dobri kot ste do sedaj , Hvala za lep dan še posebej pa za degustacije . Bolj morate izpostaviti kvaliteto vaših proizvodov. Več bi želeli informacij o zgodovini, razvoju družbe. Ni pripomb. Prijetno presenečena in hvaležna najin prijateljem, da sta naju povabila na ta dogodek. tako, da vaš glas potuje tudi na drugi konec Slovenije. lep pozdrav. Ponovite še kdaj. Naj postane dan odprtih vrat vsakoleten dogodek.”
Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali, odgovorili na anketo po dogodku (ali še boste) in podpirate delo slovenske živilske industrije.