Cool Fotr in Cool Mamacita prisegata na Pivko

20 maj 2019

Piščančje meso Pivka rada uporabljata najpopularnejša slovenska blogerja Jani Jugovic in Teja Perjet, z umetniškima imenoma Cool Fotr in Cool Mamacita, zato smo na njun naslov poslali nekaj vprašanj. Njune nasvete in recepte iz piščančjega mesa delimo tudi na Facebooku in Instragramu Pivka perutninarstvo. Spremljaš?

Blogerji in vlogerji ali po slovensko ustvarjalci spletnih dnevnikov na družbenih omrežjih brez zadržkov razkrivajo svoje življenje ter gradijo prijateljski odnos s svojimi bralci in gledalci ter zato postajajo zvezde sodobnega časa. Kuharski vlogerji z nami delijo nasvete in recepte ter priporočajo kakovostne izdelke. Raziskave kažejo, da bralci zaupajo v njihovo verodostojnost in jih vidijo kot narekovalce trendov, saj v največji meri izpostavljajo svoje ime. Tehnologija pa nam omogoča, da se lahko interaktivno vključujemo v njihovo življenje tudi mi.

Slogan 1. Katero je vajino največje zadovoljstvo pri ustvarjanju kulinaričnih vlogov? Kaj vaju navdušuje?
@coolfotr: Najino največje zadovoljstvo je zagotovo predajanje znanja, deljenje najinih receptov in s tem povezane ljubezni do kuhe. Ljudem s pomočjo kulinaričnih vlogov kuhanje predstavljava kot zabavo, druženje in vključevanje celotne družine v sam proces ustvarjanja.

2. Za rast in razvoj je pomembna uravnotežena prehrana. Se kljub temu na vajinem jedilniku kakšna hrana pojavlja bolj pogosto?
@coolfotr: Defintivno se poizkušamo prehranjevati čimbolj raznoliko ampak je par jedi, ki so absolutno naši favoriti. Največji hit med otroci je piščančja obara, poleti čevapčiči in pa seveda palačinke. Teja pa je obsedena s sticky fingersi (piščanec v bbq omaki).

3. Katere začimbe rada uporabljata?
@coolfotr: Sam sem nekak pristaš tistih pristnih okusov surovin, zato ne uporabljam veliko začimb. Če pa že, potem uporabljam sveže, sezonske začimbe. Teja pa zelo rada eksperimentira in z začimbami res ne skopari. Obožuje meto in baziliko ter čili v prahu.

4. Pravita, da so izdelki Pivka redno na vajinem jedilniku. Kateri je bil vaš najljubši izdelek iz piščančjega mesa?
@coolfotr: Vsekakor so Pivkini izdelki na našem jedilniku, saj smo lansko leto vse jedi podrobneje spoznali in nad okusom smo bili vsi navdušeni. Otroci so piščančje čevapčiče in pleskavice takoj vzeli za svoje. Mene je navdušil piščanec s šparglji, Teja pa je navdušena nad celim piščancem, saj pravi da česa bolj enostavnega še ni pripravljala. In piščanec je res sočen.

5. Vaju sledilci sprašujejo za recepte in nasvete pri pripravi jedi?
@coolfotr: Velikokrat v najin spletni nabiralnik priromajo takšna in drugačna vprašanja glede kuhe. Trudiva se čimbolj ažurno in podrobno odgovoriti na vsa, ker nama je predajanje znanja res pomembna stvar. Veliko želj je prav po preprostih in enostavnih receptih, saj dan danes žal marsikomu primanjkuje časa za kuhanje in ustvarjanje. In tu so pred pripravljeni izdelki zelo dobrodošli.

6. Nam zaupate kakšen namig za zdravo malico otrok na poti in potovanjih?
@coolfotr: Hm…. Se mi zdi da je tole najbolj enostaven in daleč najbolj okusen recept :)

ČIČERIKA:
Kuhano čičeriko začinimo po okusu, stresemo na pekač s peki papirjem in pečemo 30 minut v pečici pri 180 stopinjah. Ohladimo in ponudimo kot prigrizek.

Ali pa:

PIŠČANČJA TORTILJA:
- 2 tortilji
- ½ piščančjega fileja
- 1 paradižnik
- 2 JŽ kisle smetane
- Olivno olje
- Sol

Piščančji file in paradižnik narežemo na kocke. Na olivnem olju najprej prepražimo piščanca, dodamo paradižnik in solimo. Tortiljo namažemo s kislo smetano, nadevamo s piščancem in zelenjavo ter zvijemo.


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!