Biti prvi je izziv

14 junij 2018

Pečeno piščančje meso Pivka z bronastim priznanjem za inovativnost v Notranjsko Primorski regiji.

Slika

foto: Inovatorka dr. Ana Penko

Potrošniki zaradi pomanjkanja časa iščejo nove rešitve za pripravo obroka. Pivka perutninarstvo nadaljuje z razvojem začinjenega mesa in izdelkov na svežem in zamrznjenem programu. Nov produkt je Pečeno meso Pivka, ki je že začinjeno in toplotno obdelano, potrebno ga je le še pogreti.

»Razvoj tovrstne inovacije je zelo kompleksen. Zahteval je interdisciplinarnost ter timsko delo in je tako vključeval sodelovanje sodelavcev iz različnih sektorjev, da smo dosegli želen učinek. Kot tehnologinja sem poskrbela za izbor ustreznih surovin in tehnološke opreme ter projekt izvedla v tehnološkem smislu. Pomembno vlogo pa sta odigrala tudi sektor za marketing in prodaja, ki sta opravila temeljito analizo trga, na osnovi katere smo projekt tudi zasnovali,« je ob podelitvi bronastega priznanja za inovacijo v Notranjsko Primorski regiji izpostavila nagrajena inovatorka dr. Ana Penko.

Pečeno piščančje meso Pivka je pripravljeno z inovativno tehnologijo toplotne obdelave brez uporabe maščobe, kar ima 5 pomembnih prednosti:

(1.) manjšo obremenitev okolja, ker ni odpadnih olj,
(2.) prihranek pri uporabi energentov,
(3.) prihranek časa za pripravo,
(4.) nižja kalorična vrednost v primerjavi s ponudbo tujih dobaviteljev,
(5.) odličen okus prilagojen slovenskemu potrošniku.

Slika


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!