Barjeni izdelki iz mesa Pivški piščanec z omega 3 s certifikatom Višja kakovost

18 marec 2013

Višja kakovost

V začetku marca nova promocijska kampanja pod sloganom 'O!mega!'

Potrošniki izdelkov iz piščančjega mesa, ob obsežni ponudbi tako salam kot hrenovk, pri nakupu še vedno v veliki meri reagirajo na ceno izdelka. Da bi jim izbiro olajšali, smo v začetku marca pod sloganom 'O!mega!' pripravili novo promocijsko kampanjo za Barjene izdelke iz mesa Pivški piščanec z omega 3 s certifikatom Višja kakovost. Poudariti želimo, da so naši izdelki z omega 3, vključeni v nacionalno shemo Višja kakovost, varna izbira, saj so še dodatno kontrolirani, spremljani in certificirani.

»Zagotavljanje Višje kakovosti pomeni za nas, proizvajalce, sicer višje proizvodne stroške, ki izhajajo tako iz dražjih surovin, kot tudi stroškov vodenja sheme (certificiranje, notranje presoje, analize kakovosti …). Vendar si kljub temu prizadevamo, da so ti izdelki kupcem na prodajnih policah na voljo po dosegljivih, konkurenčnih cenah. Verjamemo, da bomo s kampanjo, podprto tudi s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije, še okrepili zavedanje o pomenu kakovostne prehrane,« pravi mag. Janez Rebec, predsednik uprave Pivke.

Barjeni izdelki, narejeni iz Pivškega piščanca z omega 3 s certifikatom Višja kakovost, se od drugih podobnih izdelkov razlikujejo po ugodnem razmerju med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. Obenem so izdelki z znakom Višja kakovost, ki je priznana na nacionalni ravni, še dodatno spremljani in kontrolirani. Zanje jamči tudi neodvisna organizacija za certificiranje Bureau Veritas, ki enkrat letno kontrolira vse postopke, sledljivost ter skladnost s specifikacijo. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je na osnovi pregleda specifikacije in certifikata neodvisne organizacije Bureau Veritas, tako tudi izdelke iz piščančjega mesa, z navedbo vir selena, vključilo v shemo Višja kakovost.

Bistvena prednost skupine Barjenih izdelkov iz Pivškega piščanca z omega 3 Višja kakovost je ugodno razmerje med esencialnimi maščobnimi kislinami omega 6 in omega 3, ki je v prehrani sodobnega človeka porušeno. V Pivškem piščancu z omega 3, ki je osnova za izdelke z omega 3, to razmerje znaša približno 4,5 : 1, medtem ko je razmerje v piščančjem mesu standardne reje približno 10 : 1 in bistveno presega priporočene vrednosti WHO. Na ugodno razmerje med omega 3 in 6 v Barjenih izdelkih iz Pivškega piščanca z omega 3 Višja kakovost vpliva obogatena krma Pivškega piščanca z omega 3, v kateri so mešanici žit dodana tudi posebej pripravljena lanena semena, ki so naravni vir omega 3 maščobnih kislin. Tako so mesu Pivškega piščanca z omega 3, ki je osnova za izdelke, dodane po povsem naravni poti.

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!