Shranjevanje mesa v hladilniku
Hladna veriga pomeni vzdrževanje predpisane, dovolj nizke temperature mesa, da ohranimo njegovo varnost in čim boljšo kakovost v celotni živilski verigi, od proizvodnje, v času prevoza in shranjevanja do porabe doma.
Hlajenje je sicer najpogostejša oblika shranjevanja sveže hrane, saj nizke temperature upočasnijo naravni proces kvarjenja hrane. Perutninsko meso hranimo v hladilnik na temperaturi 4°C. Meso shranjujemo na najnižji polici hladilnika v originalni embalaži tako, da ne pride do izcejanja mesnega soka na druga živila. Porabimo ga kar najhitreje oz. do datuma navedenega na embalaži.
Nasvet:
Preverimo pravilno delovanje hladilnika in ga redno vzdržujmo ter čistimo. Priporočena temperatura v domačem hladilniku je med +2°C in +8°C, zato naj hladilniki ne bodo prenatrpani. Vrata hladilnika čimprej zapirajmo. Pravilno delovanje preverjamo s termometrom, ki ga namestimo v notranjost hladilnika.
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment