Piščanci Pivka v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika
Z izbiro piščančjega mesa Pivka z oznako Skrbna reja 100% brez antibiotikov je vsakdo lahko brez dvoma, da je izbral dobro zase, svoje najbližje, družbo in okolje.
Piščančje meso je sestavni del naših tedenskih jedilnikov. Več kot polovica slovenskih potrošnikov piščančje meso uživamo vsaj enkrat tedensko. Kupujemo ga večinoma v supermarketih in pakiranega, kar pomeni, da pri nakupu nimamo neposrednega osebnega stika s proizvajalcem.
Kakovost je uporabnikom piščančjega mesa pomembna. Ni nam vseeno, kaj pojemo. Skrbi nas, ali lahko proizvajalcem živil zaupamo, da delajo dobro za nas. Zato je pomembno, da je odnos med proizvajalcem in potrošnikom transparenten.
“Kakovost mesa je od nekdaj za vse v naši proizvodni verigi na prvem mestu. To nam priznavajo številni slovenski mesarji, ki dnevno rokujejo z mesom in naši kupci,” izpostavljajo v Pivki perutninarstvo
Pivka je prvi proizvajalec mesa v Sloveniji, ki slovenskemu potrošniku omogoča stalen izbor slovenskega piščančjega mesa, zdaj tudi z oznako skrbne reje 100% brez uporabe antibiotikov. To pomeni, da Pivkini piščanci v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika.
Zanesljivost in transparentnost Pivkine skrbne reje potrjuje mednarodni in neodvisni certifikat “Vzgojeno brez antibiotikov”, ki ga je Pivki podelila zunanja strokovna oganizacija DNV. Neodvisni strokovnjaki DNV so certifikat Pivki podelili na podlagi podrobnega pregleda celotnega vertikalnega procesa Pivkine proizvodnje od valilnice, do vseh rejcev Pivke in končne proizvodnje.
Mednarodni certifikat predstavlja visoko stopnjo transparentnosti in odprtosti Pivke do njenih kupcev. Je neodvisna in strokovna potrditev njene obljube skrbne reje brez antibiotikov.
V EU in Sloveniji nobeno meso, ki se prodaja v trgovini sicer ne vsebuje antibiotikov. Vendar pa prekomerna oziroma nepotrebna uporaba antibiotikov tekom reje živali povečuje možnost razvoja bakterij, ki so odporne na antibiotike. Svetovna zdravstvena organizacija je že leta 2012 poudarila, da je odpornost mikrobov proti protimikrobnim zdravilom, kot so antibiotiki, ena izmed največjih zdravstvenih tveganj, s katerimi se spoprijema svet.
Piščance Pivka iz skrbne reje 100% brez antibiotikov lahko prepoznate po posebni oznaki. Z izbiro Pivkinih izdelkov Skrbne reje 100% brez antibiotikov skrbimo za:
- izbor hrane, ki jo lahko uživamo ali postrežemo svoji družini brez slabe vesti,
- Izbor izdelkov, ki omogočajo ohranjanje zdravega naravnega okolja,
- podporo slovenskih rejcev in ohranjanje proizvodnje kakovostnega piščančjega mesa v Sloveniji,
- ohranjanje in zaščito zdrave družbe.
- Aragon, november 2021, spletna anketa n=609
- ateleje, november 2021, poglobljeni intervjuji n=13
- Državna strategija »eno zdravje« za obvladovanje odpornosti mikrobov (2019-2024), dostopno na https://www.gov.si/novice/nov-vlada-sprejela-drzavno-strategijo-eno-zdravje-za-obvladovanje-odpornosti-mikrobov-2019-2024-z-akcijskim-nacrtom-za-obdobje-2019-2021/
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment