Triki za najboljše odmrzovanje mesa
Pomembno je upoštevati navodila o priporočenem roku zamrzovanja ter navodila odmrzovanja. Zamrznjeno perutninsko meso vedno odtaljujemo v hladilniku ali pod mrzlo tekočo vodo v originalni embalaži ali v mikrovalovni pečici. Mesa nikoli ne odtaljujemo na kuhinjskih površinah pri sobni temperaturi. Čas odmrzovanja je potrebno prilagoditi teži piščanca. Vedno uporabljamo le popolnoma odtajano meso. Odmrznjenega mesa ne smemo ponovno zamrzovati.
Hladilnik: Najprimernejša metoda je počasno odmrzovanje v hladilniku (4°C). Surovo piščančje meso hranite na spodnji polici hladilnika tako, da je ločeno od drugih živil.
Hladna voda: Izdelek naj ostane v original embalaži, ki jo potopite pod mrzlo vodo pomivalnega korita. Vodo menjujte vsakih 30 minut, da ostane hladna. Mesa ni priporočljivo potopiti v toplo vodo, saj se pri tem poveča možnost okužb mesa. Pomivalno korito na koncu temeljito operite.
Mikrovalovna pečica: V mikrovalovni pečici odtaljujemo le nekaj delov naenkrat. Upoštevajte navodila pečice. Meso, ki se odtaja v mikrovalovni pečici, je lahko odtajano nehomogeno, zato ga je treba uporabiti takoj.
Nismo rešili tvoje težave? Piši nam!
Deli z nami svoj #pivkamoment