Sveže pečene piščančje peruti – rahlo pekoče
Energijska vrednost: 951 kJ/228 kcal
Maščobe: 14 g - od tega nasičene maščobe: 3,9 g
Ogljikovi hidrati: 1,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 23 g
Sol: 1,4 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Energijska vrednost: 951 kJ/228 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 14 g - od tega nasičene maščobe: 3,9 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 1,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 23 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,4 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Nasvet za Pivka moment
Prave piščančje specialitete nas razvajajo s svojevrstnim in izjemnim okusom. V pečici pečeni fileji sočnih stegen se prefinjeno dopolnjujejo s krompirjem ter rožmarinom. Za hitro pripravljeno večerjo, v ponvi na olju popražimo čebulo, ki ji dodamo file stegen ter popražimo. Za kraljevski okus ob koncu prilijemo še belo vino ali smetano.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?