Piščančji trakci iz fileja prsi
Energijska vrednost: 445 kJ/105 kcal
Maščobe: 1,9 g; od tega nasičene maščobe: 0,7 g
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 22,2 g
Sol: 0,13 g
Selen: 17 μg (31 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 445 kJ/105 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 1,9 g; od tega nasičene maščobe: 0,7 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 22,2 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,13 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 17 μg (31 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Piščančji trakci Pivka so brez dodatkov, brez aditivov. So nezačinjeni, da jih lahko pripravite po svojem okusu. Pripravljeni so iz mini fileja, najnežnejšega dela piščančjih prsi. Trakci so zato izredno mehki, primerni za hitro pripravo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali dodatek. Ideje za pripravo: V ponvi jih lahko kratko popražimo, solimo, zalijemo z vinom ter podušimo, da voda shlapi in postrežemo. Odlični so na skuhani ali dušeni in postreženi na solatnem krožniku ali ocvrti kot prigrizek na zabavi.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?