Piščančji polpeti
Energijska vrednost: 513 kJ/122 kcal
Maščobe: 3,9 g, od tega nasičene maščobe: 1,5 g
Beljakovine: 19,2 g
Sol: 1,50 g
Selen: 15 µg (27 % priporočenega dnevnega vnosa)
Ogljikovi hidrati: 2,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Energijska vrednost: 513 kJ/122 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 3,9 g, od tega nasičene maščobe: 1,5 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine: 19,2 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,50 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 15 µg (27 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Ogljikovi hidrati: 2,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Nasvet za Pivka moment
Ena od tradicionalno priljubljenih jedi so polpeti. Lahko jih lahko pripravimo v ponvi ali pečici. Temu trendu sledi tudi Pivka, ki je razvila edinstvene polpete iz piščančjega mesa. Narejeni so iz najbolj sočnih delov piščanca – fileja beder – iz 100 % piščančjega mesa. Polnost okusa zaokrožijo še začimbe, ki jih v polpetih ne moremo pogrešiti. Ker so narejeni iz piščančjega mesa so lahkotni, hitro pripravljeni in popestrijo vsakdanji jedilnik. Lahko jih pripravimo kot samostojno jed ali kot prilogo.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?