Piščančje peruti
Energijska vrednost: 738 kJ/177 kcal
Maščobe: 11,1 g, od tega nasičene maščobe: 3,0 g
Ogljikovi hidrati: 1,05 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 19,3 g
Sol: 0,19 g
Selen: 19 µg (35 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 738 kJ/177 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 11,1 g, od tega nasičene maščobe: 3,0 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 1,05 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 19,3 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,19 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 19 µg (35 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Lahko so slane ali sladke, hrustljave in lepljive ter pikantne, a vedno so božanske! Piščančje perutničke so odličen samostojni prigrizek ali glavni obrok, če jih spečemo s krompirjem. V treh delih peruti je, glede na količino mesa, precej kosti, zato jih je nujno potrebno obirati. Najboljše so marinirane z oljem in začimbami močnejšega okusa. So hitro pečene na rešetkah v pečici in na žaru. Postrežemo vroče!
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?