PIŠČANČJE PEČENE PRSI Z MANJ SOLI
Energijska vrednost: 90 kcal / 380 kJ
Maščobe: 1,3 g - od tega nasičene maščobe: 0,5 g
Ogljikovi hidrati: 2,5 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Beljakovine: 17 g
Sol: 1,4 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Energijska vrednost: 90 kcal / 380 kJ
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 1,3 g - od tega nasičene maščobe: 0,5 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: 2,5 g - od tega sladkorji: 0,4 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 17 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,4 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Omega 6 in Omega 3 so v ugodnem razmerju (4,5:1), kar je ključno za naše zdravje. V običajnem piščančjem mesu je razmerje 10:1.
Nasvet za Pivka moment
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?