Piščančje krače – postreženo
Energijska vrednost: 537 kJ/132 kcal
Maščobe: 6,0 g, od tega nasičene maščobe: 1,7 g
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 18,6 g
Sol: 0,21 g
Selen: 16 µg (29 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 537 kJ/132 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 6,0 g, od tega nasičene maščobe: 1,7 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 18,6 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,21 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 16 µg (29 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Krače so temno meso. Pripravimo jih lahko tudi sami, če v bedru zarežemo skozi sklep. Krače so najboljše, če so marinirane in pripravljene na žaru ali v pečici, posebej priljubljene pa so pri otrocih. Meso se ob kosti peče počasneje, zato potrebujejo malce dlje časa za pripravo. Kadar jih boste pripravili v ponvi, je meso najbolje odstraniti od kosti. Mnogi jih najraje panirajo in cvrejo, da jih tako lažje primejo z rokami in vanje kar zagrizejo.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?