Piščančja nabodala
Energijska vrednost: 593 kJ/142 kcal
Maščobe: 7,4 g
Beljakovine: 18,8 g
Sol: 0,88 g
Selen: 20 µg (36 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 593 kJ/142 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 7,4 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Beljakovine: 18,8 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,88 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 20 µg (36 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Piščančja nabodala Pivka navdušujejo številne ljubitelje nežnega piščančjega mesa. Lahko izberemo klasične z dodatkom paprike in slanine ali sira. Pripravljamo jih v ponvi ali na žaru. Popolno harmonijo okusa ustvarijo za izbrane začimbe. Perutninske meso z dodatki paprike je rahlo soljeno in tako že pripravljeno za žar. Po okusu pa lahko nabodalca še dodatno mariniramo ali na konice paličic dodamo tudi drugo zelenjavo ali sadje. Gurmani priporočajo ananas ali rezine sira primernega za žar.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?