Piščančja jetra in srca
Energijska vrednost: 510 kJ/124 kcal
Maščobe: 5,8 g - od tega nasičene maščobe: 2,6 g
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 17,7 g
Sol: 0,22 g
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Energijska vrednost: 510 kJ/124 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 5,8 g - od tega nasičene maščobe: 2,6 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: manj od 0,5 g - od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 17,7 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 0,22 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Nasvet za Pivka moment
Piščančja jetra in srca najpogosteje popražimo v ponvi. Z jetri oplemenitimo kruhove cmoke ali jušne vlivance. Njihov namaz je lahko odlična gurmanska poslastica.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?