Mleti piščančji file beder
Energijska vrednost: 426 kJ/101 kcal
Maščobe: 1,2 g; od tega nasičene maščobe: 0,4 g
Ogljikovi hidrati: manj od 0,9 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Beljakovine: 21,6 g
Sol: 1,11 g
Selen: 16 μg (29 % priporočenega dnevnega vnosa)
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Energijska vrednost: 426 kJ/101 kcal
Povprečna energijska vrednost na 100 g živila.
Maščobe: 1,2 g; od tega nasičene maščobe: 0,4 g
Maščobe so pomemben vir energije, omogočajo topnost posameznih vitaminov in pripomorejo k okusu hrane.
Ogljikovi hidrati: manj od 0,9 g; od tega sladkorji: manj od 0,5 g
Ogljikovi hidrati so zelo pomembna sestavina vsake uravnotežene prehrane, saj so osnovni vir energije in pomagajo pri presnovi proteinov in maščob.
Beljakovine: 21,6 g
Beljakovine (oz. proteini) sodijo med makro hranila, saj jih je s hrano potrebno zaužiti v večjih količinah in telesu predstavljajo vir energije.
Sol: 1,11 g
Sol ima pomemben vpliva na presnovo, proizvodnjo hormonov in delovanje nekaterih možganskih funkcij.
Selen: 16 μg (29 % priporočenega dnevnega vnosa)
Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in ščitnice. Pridobljen je iz naravnega vira, preko prehrane živali.
Nasvet za Pivka moment
Mleto piščančje meso fileja beder Pivka lahko pripravimo na podoben način kot rdeče meso. Pripravljena jed iz piščančjega mesa pa bo bolj sveža, lahkotna in še hitreje pripravljena. Njegova uporaba je vsestranska. Mleto piščančje meso je primerno za kuhanje in pečenje. Kakovost mesa izhaja tudi iz uporabe izključno 100% piščančjega fileja beder, ki je sočen in polnega okusa. Ideje za pripravo: bolonjske omake za testenine in rižote, polnjene paprike, tortilje, lazanje ali narastke, polpete, mesne kroglice in drugo. Predstavlja nepogrešljivo kulinarično klasiko.
Kaj pa je tvoj #pivkamoment?