Blagovna skupina Pivški piščanec z omega 3

Pivški piščanec z omega 3 ima povečano vsebnost nenasičenih maščobnih kislin. Omega 3 in Omega 6 so v tem mesu tudi v pravem razmerju, kar je ključno za naše zdravje.

Čudežno moč narave za dolgo življenje so najbolj poznali Eskimi. Prehranjevali so se predvsem z divjim lososom in drugimi ribami. Te so bogate z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki so dobile ime po grški črki Ω. Poznale so jih tudi naše babice, ki so nekoč z ribjim oljem pomagale rasti našim mamam. Ribe, ki se danes na našem jedilniku pojavljajo zelo redko, niso edini vir Omega 3. Omega 3 najdemo tudi v lanenem semenu, ki ga dodajamo v mešanico žitaric za piščance Pivka. Pivški piščanec z omega 3 pridobil certifikat Višja kakovost zaradi ugodnega razmerja med omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami (4,5:1). V običajnem piščančjem mesu je to razmerje 10:1.


Shema kakovosti za "Pivški piščanec z Omega 3 in izdelke" je Višja kakovost.

Kmetijski pridelek oziroma živilo višje kakovosti je po svojih specifičnih lastnostih boljši od istovrstnih kmetijskih pridelkov oz. živil in od njihove minimalne kakovosti, če je ta predpisana. Specifične lastnosti kmetijskega pridelka oz. živila se določajo glede na sestavo, senzorične lastnosti in fizikalno-kemične značilnosti ter način pridelave oziroma predelave. Kmetijski pridelek oz. živilo je lahko označeno z označbo "višja kakovost", če izpolnjuje za to predpisane pogoje. Certifikat si je Pivka perutninarstvo d.d. pridobila za svoje visoko kakovostno meso Pivški piščanec z omega 3 in izdelke.

Več o Pivškem piščancu...


Naše znamke


Naše znamke
Stopi v stik z nami in nam sledi na socialnih omrežjih!