Piščančja rulada s korenjem in blitvo na kostanjevem pireju
Sestavine
Vnesite število lačnih ust
Piščančja rulada
2 rumena korenčka
2 oranžna korenčka
2 lista blitve
200 g olupljenega kuhanega kostanja
3 dcl sladke smetane
1 žlica naribanega parmezana
1 čebula
sol
sveže mleti poper
listnato testo
Postopek
1
Iz Pivka piščančjih prsi odrežemo dva tanjša zrezka, ki ju posolimo in popopramo. V loncu zavremo vodo in vanjo dodamo piščančjo prsno kost, narezano korenje (rumeno in oranžno) ter pustimo, da vre 8 minut. Odcedimo in piščančjo osnovo shranimo za kasneje.
2
Korenje skupaj z 1 dl piščančje jušne osnove grobo zmiksamo. Blitvina lista 2 minuti blanširamo v vreli vodi. Blanširana lista položimo na piščančja zrezka in ju premažemo z zmiksanim korenjem. Zrezka previdno zvijemo v ruladici, ki ju najprej zavijemo v PVC folijo, nato pa še v alu folijo. Ruladici kuhamo v vreli vodi približno 10 minut.
3
V kozici na malo olja prepražimo 1/2 čebule, dolijemo 1 dl jušne osnove ter dodamo kostanj in sol. Dušimo 10 minut. Kozico odstavimo in dolijemo 1 dl sladke smetane ter 1 dl jušne osnove. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.
4
Iz listnatega testa izrežemo dva, približno 5 cm velika trikotnika, ki ju spečemo na vročem olju. Na vsaki strani ju pečemo 2 minuti oziroma toliko časa, da se testo lepo obrava in napihne. Pečena trikotnika položimo na papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno olje. Trikotnika nato potrosimo z naribanim parmezanom in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 3 minute.
5
Korenje narežemo na trikotnike, ki jih kuhamo v kropu 5 minut. Korenje poberemo iz kropa in popražimo na olju, da dobi lepo barvo.
6
Na olju prepražimo čebulo. Dodamo smetano in jušno osnovo, kuhamo 2 minuti, potem pa omako precedimo.
7
Vse sestavine lepo serviramo na krožnik in pripravljeno jed postrežemo.
Ti je recept uspel?
Deli z nami svoj #pivkamoment